Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Selskapsleker til barnebursdag

Alle barn elsker bursdag! En vellykket barnebursdagsfeiring inneholder god mat og drikke, men minst like viktig er underholdningen og leken. Mange barn er flinke til å finne på ting selv, men det er lurt å tenke ut noen fellesleker før en feiring. På denne måten sikrer du at alle blir inkludert og får en morsom dag. 

Vi har samlet noen enkle tips, leker og konkurranser til bursdagsfeiringen - både inne og ute. 

Populære leker og konkurranser

Ta med bursdagsfeiringen ut

Har du lyst til å flytte barnebursdagen ut? Utebursdager er gøyale og hyggelige året rundt, og et supert alternativ om man bor på steder med mindre plass. Har du ikke hage hjemme, er skogen eller en park et godt alternativ og minst like moro!

Finn et hyggelig friluftsområde og legg opp til uteleker og konkurranser. Her har du noen tips:


GJEMSEL Leken er helt super å leke ute da man trenger litt plass. Et barn teller til f.eks 100 mens de andre gjemmer seg. Han eller hun skal så finne de andre. Den som blir funnet først, må stå neste gang.

STIV HEKS En deltaker er heks. De som blir tatt av heksa må stå stille med beina fra hverandre. Man blir fri hvis en annen deltaker kryper mellom beina dine. Her gjelder det å være kjapp!

TAMPEN BRENNER Gjem en gjenstand, eller eventuelt en godtepose, og la barna lete etter den. Når barnet nærmer seg gjemmestedet sier du «tampen brenner», og når han eller hun beveger seg bort fra gjenstanden sier du at det blir kaldere.

SEKKELØP Supermorsom lek der alle deltagerne stiller seg i hver sin sekk og skal hoppe så fort de kan fra start til målstreken. Førstemann i mål! Kan lekes både i hagen og inne i stua.

HALELEKEN Alle deltagere får utdelt en hale som festes til buksen, og det er «alle mot alle». Målet er å få snappet til seg så mange haler som mulig før alle andre, så her lønner det seg å være rask.


Gøyale inneleker til barnebursdagen

DANSELEKEN Alle barna danser til musikk, når musikken stopper er det om å gjøre å stå helt stille! Den som rører på seg er ute av leken. Topp for danseglade barn!

MIMELEKEN Be barna sette seg på gulvet. Plukk ut en førstemann som skal mime et dyr. Barnet kan godt finne på dyret selv, eller du kan gi det instruksjoner, f.eks. elefant, pingvin, løve, fisk, ape, sommerfugl, hane, giraff, sel, katt eller slange! Den første som gjetter får mime neste gang.

LIMBO Utfordrende og gøyalt. Hent frem vaskekosten eller en pinne og bytt på å holde. Barn og voksne går under pinnen ved å bøye ryggen bakover. Den som bøyer seg lengst ned vinner!

PØLSEBOD Pølser er en storfavoritt i barnebursdager, og smaker enda bedre når de kjøper i pølsebod! Lag i stand en liten bod og la barna stille seg i kø for å bestille pølser. 

Populære bursdagsaktiviteter

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås