Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Gjør den herlige ferietiden ekstra god med morsomme leker, spill og aktiviteter for barna. Vi har samlet favorittlekene til sommeren, og gir deg tips til hvordan gjøre ferien hjemme, på hytta eller på reisefot litt ekstra gøyal for de minste. 

Skal dere reise bort i sommer?

Vi sender pakken dit dere er! Kanskje ferien går til bestemor og bestefar, tante eller hytta? Vi har spill, hobbysett og morsomme leker som sysselsetter utålmodige små uansett destinasjon - både i vann og på land!

Utelek i sommervarmen

Sprute, plaske, bade, svømme

Ingen sommer uten lek i og med vann! Kanskje er det også en liten som vil lære å svømme i sommer? Haifinnene fra Swimfin hjelper barna et stykke på vei mot å bli gode svømmere. Den hjelper til å få riktig posisjon i vannet og til å kunne ta svømmetak med frie armer. 

Se utvalget av armringer, badeballer, baderinger og annet morsomt til vannleken.

Svømmebriller og dykkemasker

Solbriller til barn, baby og voksne

I tillegg til solkrem er det viktig å tenke på at også øynene trenger beskyttelse i den skarpe sommersolen. Solbrillene fra Izipizi beskytter godt, sitter godt på nese og har ekstra bøyelige ledd, slik at de minste kan herje litt uten at de går i stykker. Solbrillene har polaroidglass med antirefleks og en 100% UV-beskyttelse av klasse 3, slik at du kan være sikker på at de beskytter barnas øyne godt.

Ta med barna på krabbefiske

Krabbefiske er en hyggelig og morsom aktivitet for hele familien, og vi skjønner godt at barna elsker det! I tillegg er det en fin måte for de små å lære mer om natur og dyreliv. Se utvalget av fargerike krabbesnører som barna enkelt kan bruke og tvinne opp selv. 

Full fart på sparkesykkel

Ut på tur i godværet! Sus avgårde til stranden, bestemor, parken eller lekeplassen på sparkesykkel. 

Huskeliste til ferien

Pakk smart
La barna har sin egen bagasje som kan fylles med alt de trenger til ferien.

Forklar reiseruten
Snakk med barna om hvor dere skal, hvordan dere skal komme dere dit, at dere skal stoppe underveis og ting dere kan gjøre i bilen/på reisen. Let opp og finn morsomme ting dere kan komme til å se langs veien.

Være tidlig ute
Ting tar tid når de minste er ute på nye eventyr.

Pakk en "baksetebag"
En bag med litt mat, drikke, bamsen, puslesaker, aktivitetsbøker og reisespill. Spørrespill kan engasjere alle i bilen :)

Ha utstyr lett tilgjengelig
Bleier, barnemat, leker og aktivitetsbøker og spill er kjekt å ha i nærheten.

Husk solbeskyttelse
Solkrem, solbriller, solhatt, strandsko og UV-telt.

Spill og aktiviteter til reisen

Selv om sommerferien stort sett består av lek og moro, kan den også by på kjedelige øyeblikk – som for eksempel når det må tilbringes tid i baksetet av en bil. Lange timer i bil, båt og på fly kan føre til barn som maser, er sultne, kjeder seg og må tisse NÅ! Ved å planlegge litt ekstra kan du gjøre reisen både morsommere og hyggeligere for resten av gjengen. Gjør reisen til en del av ferien! 

Aktiviteter og spill som sysselsetter de små i baksetet:

Reise med barn

Når du skal reise med barn gjelder det å pakke rett, lett og praktisk. Du finner alt fra reisesenger og reisevennlige barnevogner, til bæresjal og smarte kofferter til barna. 

Reisevogner og tilbehør til barnevogn

Om reisen går med tog, fly eller bil i sommer, kan de være praktisk med en mindre vogn på turen. Reisevognen er lettere, tar mindre plass, er enkel å slå sammen og bære med seg og derfor mer praktisk enn en stor barnevogn på ferietur. Bugaboos reisevogner Bugaboo Bee6 og Bugaboo Ant har vendbare seter og kommer med både sittedel og liggedel, slik at minsten kan ta seg en lur.

Husk også å beskytte babyen i sommervarmen når dere er ute på trilletur! Bugaboo har sommerkalesjer til alle sine vogner. Her får du ekstra solbeskyttelse og samtidig god ventilasjon på sommervarme dager. Kalesjene har også innebygget myggnett. Trekker gir en UPF 50 UV beskyttelse og er laget i vannavstøtende, slitesterkt materiale.

Bilstoler og reiseseng fra Bugaboo

Bæresjal og bæreseler

Piknik i hagen

Skal dere ha noen kosedager hjemme i løpet av ferien? Lag et lite krypinn i hagen! Med leketelt, sittesekker, pledd og puter kan barna lage sin helt egen hule ut i hagen. Kanskje kan dere spise dagens lunsj eller middag sammen der ute?


Huskeliste til pikniken:

Noe å sitte på: Et pledd eller to, eller sitteputer og sitteunderlag

Noe å bære i: En kjølebag eller kjøleelementer er fint, det samme med en pikniksekk! De fine oppbevaringsposene fra Play & Go funker supert for de som vil ha med seg litt ekstra på turen, for eksempel utespill eller leker

Noe å spise: Engangsglass, tallerkener, bestikk og servietter. Matbokser og små bokser med oppkuttet frukt, grønnsaker og ost smaker også veldig godt ute. Og ta gjerne med en duk!

Sol ute? En parasoll eller et telt beskytter godt mot den sterke sola, og gjør det ekstra koselig

Solkrem: Det er viktig å beskytte barna før de skal ut i solen med solkrem

Kopper og tallerkener til pikniken

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås