Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Slik kan dere bruke naturen som lekeplass

Naturen byr på uendelige muligheter til å utforske, skape, bygge og snekre. Mange barn liker akkurat denne måten å leke på, de graver, plukker, samler ting de finner, for så å lage herlige fantasikreasjoner. Barna leker konsentrert på denne måten i timevis og det bidrar til utvikling på mange plan. Med hobbysett, litt verktøy og en spikkekniv er det bare sette hele familien i gang med små, kreative oppdrag og prosjekter.

Vær kreativ med Haba Connectors

Byggesettene fra Haba er en stor favoritt hos oss! Her får du superkult verktøy og mange koblingsdeler som gir deg mulighet til å hule ut og sette sammen pinner, blader og annet du finner i naturen! Lag tre kule og solide pinnefigurer ved å følge instruksjonene, eller uendelig mange flere ved å bruke fantasien.

Å bygge fuglehus er en herlig aktivitet du kan gjøre sammen med barna. Fuglekassene fra STØ er laget som byggesett som barna klarer å bygge. Dette trener både finmotorikk, presisjon og konsentrasjon, i tillegg til å være skikkelig gøy, selvsagt!

Bygg fuglekasse med barna


Mange fugler ønsker seg også ly for været når det nærmer seg kaldere tider. Du kan hjelpe dem ved å bygge en fuglekasse.


Å snekre fuglekasser er artig for hele familien. Mange småfugler sliter fordi vi mennesker tar fra dem leveområder. Derfor er du til stor hjelp om du setter opp en fuglekasse i hagen, ved hytta, i en park eller en skog der du bor. Da kan du følge fuglene fra de bygger reir til ungene lærer å fly!
VISSTE DU AT: 

- Fuglene går på mange visninger og sonderer område og terreng i lang tid før de velger hvor de vil bo. For å få dem til å flytte inn i hagen din, burde fuglekassen settes ut allerede nå.

- Ikke alle fugler klarer å lage seg et eget hjem og er derfor helt avhengige av et ferdig hus for å kunne legge egg.

- Fugler spiser innsekter. Har du et fuglehus i hagen så får du færre mygg på kjøpet.

- En fuglekasse burde henge mellom 1,5 til 2 meter over bakken.

Å lage fuglekasser er ganske enkelt, og noe man kan hygge seg med sammen med barna. Hvor stor fuglekassen og innflygningshullet er, vil avgjøre hvilke fugler som legger rede i kassen. Husk å bruke værbestandig tre (som eik eller bjørk).

Lag uro av ting du finner ute i naturen

Du trenger egentlig bare garn, tråd eller hyssing, og noen skarpe øyne som klarer å finne skatter i naturen. Det er tross alt bare fantasien som setter grenser for hvor kul uroen din kan bli!

En tykk pinne brukes «vannrett» i toppen, klipp av ca 1 1/2 meter hyssing og bind i hver ende av pinnen, slik at du kan henge den opp. Fest deretter lange hyssingtråder på pinnen og bind fast ting du finner i naturen. Morsom oppgave som både får barna i aktivitet og i kreativt modus. 


Del på Instagram:

Har du gode tips til aktiviteter? 
Del dem gjerne og hjelp andre som trenger ideer av all mass :) Del dem på @sprellbutikkene med #sprellaktiviteter 

Gå på oppdagelsesferd i naturen

Det er mye å finne under en stein eller ned i en grøft. Ta med forstørrelsesglass, bøker og annet moro med dere neste gang dere skal ut i skogen! Å sette opp insektshotell og bygge fuglekasser er jo et fint utgangspunkt for å lære mer om flora og livet i naturen.

Uten turmat og drikke, duger helten ikke

Og maten smaker dessuten alltid godt på tur! Ta med termos, matboks og pølsespyd og spis lunsjen ute i ferien.

Regnvåt dag?«En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk.
Vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag»

(Sigbjørn Obstfelder)

Regnet gjør godt for både oss og naturen! Og regn er jo bare gøy når man har en skikkelig kul paraply!

Se hele utvalget

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås