Sprell logoSprell logo

Kjøpsvilkår

Disse kjøpsvilkårene gjelder for alt salg via sprell.no til forbrukere. Selger er Sprell Butikk AS, heretter kalt Sprell, Grini Næringspark 12, 1361 Østerås, med organisasjonsnummer: 914 595 010, telefon: 23 22 22 22, e-post: [email protected], og betegnes i det følgende som "vi" eller "oss".

Kjøperen er den som er oppgitt som kjøper i bestillingen, og omtales i det følgende som "du", "deg" eller "oss". "du", "deg" "din" eller "ditt". Ved salg på sprell.no følger Sprell de ufravikelige reglene som følger av gjeldende lovgivning. Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet med en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.

1. Generelt

Sprell selger leker, møbler, barne- og babyprodukter til privatpersoner i Norge. For å handle på sprell.no må du være over 18 år. Hvis du er under 18 år, må du ha fått samtykke fra foresatte.

2. Bestillings- og kontraktsprosess

Bestilling av produkter gjøres via vår hjemmeside sprell.no. Du er selv ansvarlig for å kontrollere bestillingen før du bekrefter og betaler. En gjennomført bestilling er bindende og innebærer at du aksepterer disse kjøpsvilkårene og samtykker til at dine personopplysninger registreres i vårt kunderegister. Sprell.no er samtidig bundet av bestillingen din hvis den ikke avviker fra det vi tilbyr i nettbutikken eller i vår markedsføring. Du har imidlertid rett til å heve kjøpet i henhold til forbrukerkjøpsloven. Når sprell.no mottar bestillingen din, bekrefter vi bestillingen og sender automatisk en ordrebekreftelse til den e-postadressen du har oppgitt på bestillingssiden. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når du mottar den, og kontroller at den stemmer overens med bestillingen din. Hvis det er noen feil, ber vi deg kontakte oss så fort som mulig. Vi forbeholder oss retten til å korrigere priser, lagerdifferanser, leveringstider, produktinformasjon osv. i ettertid. Hvis du ikke er fornøyd med vår korrigering, kan du selvfølgelig velge å kansellere bestillingen uten kostnad. Eventuelle avvik mellom bestillingen din og ordrebekreftelsen anses som et nytt tilbud fra oss, som du kan akseptere eller avslå.

3. Produktinformasjon

På sprell.no og i butikkene våre bestreber vi oss naturligvis alltid på å gi kundene nøyaktige og korrekte opplysninger om produktene våre. Likevel kan det dessverre forekomme feil. Ta kontakt med oss dersom du finner en feil som du mener bør rettes. Vi tar imidlertid forbehold om eventuelle feil i bilde/tekst/trykkfeil og feilaktige priser som kan medføre at vi ikke kan levere i henhold til informasjonen i vår nettbutikk eller markedsføring.

Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere eller endre bestillingen din eller deler av den dersom produktet er utsolgt eller det foreligger en pris-/trykkfeil. Du vil få beskjed om dette, eventuelt sammen med informasjon om hva vi kan tilby i stedet. Du vil få muligheten til å akseptere vårt nye tilbud med de endringene vi angir i forhold til din bestilling, eller å kansellere bestillingen.

4 Priser og tilbud

4.1 Priser

Alle priser er inklusive merverdiavgift. Totalkostnaden for kjøpet vises før betaling og inkluderer alle kostnader forbundet med kjøpet, for eksempel porto, frakt, emballasje, miljøavgifter osv.

4.2 Rabatter og tilbud

Rabatter og tilbud på sprell.no og i Sprells butikker kan ikke kombineres med hverandre, med mindre annet er opplyst.

Sprell.no tar forbehold om feil i forbindelse med kampanjer og salg. Vi kontakter berørte kunder ved eventuelle feil som har oppstått. Under større kampanjer og salgsperioder kan det forekomme at lagersaldoen ikke oppdateres raskt nok og at en vare blir utsolgt. I slike tilfeller har sprell.no rett til å kansellere bestillinger som mottas etter at varen er utsolgt.

5. Betaling

På sprell.no benytter vi betalingsplattform er Adyen. Sammen med Adyen tilbyr vi betaling med Visa, Mastercard, Vipps, Klarna og Google Pay.

Når du handler på sprell.no vil beløpet bli reservert på kontoen din frem til vi sender varene fra lageret vårt, først da blir kortet/faktura belastet.

Vi må ha en registrert betaling før vi kan behandle bestillingen din.

Betaling med Klarna

Kjøp først. Betal senere - Fakturakjøp via Klarna

Velg å betale innen 30 dager, i slutten av måneden eller om noen måneder. Betalingsperioden starter når bestillingen sendes. Det betyr at du kan ta deg tid til å prøve varen i ro og mak før du bestemmer deg.Fakturering med 30 dagers forfall er gratis via Klarna. Fakturaen sendes til deg i en separat e-post til den e-postadressen du har oppgitt i kassen på sprell.no. For spørsmål om fakturaer og eventuelle purringer henviser vi til Klarna, som er ansvarlig for dette. Les alle detaljer om fakturakjøp her. Se alle Klarnas vilkår og betingelser her.

Del opp betalingen via Klarna

Ved å dele opp betalingen kan du spre kostnadene dine i opptil 36 måneder. Du kan tilpasse betalingsplanen slik at den passer dine behov. Det kreves ingen registrering eller kredittvurdering.

Hvis du har ytterligere spørsmål eller bekymringer, er du velkommen til å ta direkte kontakt med Klarna https://www.klarna.com/no/kundeservice/

Klarnas håndtering av personopplysninger

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du betaler med Klarna eller bruker andre av Klarnas tjenester. Klarna og deres samarbeidspartnere behandler dine personopplysninger for å kunne tilby deg en enkel betalingmetode og også for å forenkle betalingsprosessen ytterligere neste gang du bruker Klarnas tjenester. Klarna behandler personopplysninger for å sikre din identitet, administrere kundeforholdet, forhindre misbruk eller feil bruk av betalingstjenesten, utføre kundeanalyser, kredittvurdering, risikoanalyser, risikostyring, forretningsutvikling, for kommersielle og markedsføringsmessige formål for egen del og for spesielt utvalgte samarbeidspartnere og for å overholde gjeldende lovkrav generelt. Personopplysninger er all informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg. Se også Klarnas personvernerklæring.

6. Frakt

Hos Sprell kan du velge om du ønsker å få varene sendt hjem eller til nærmeste utleveringssted. Fraktkostnad for standard levering til utleveringssted er 59,- og du får fri frakt når du handler for 1000,- eller mer - forutsatt at varene sendes som med standardlevering med Bring til nærmeste utleveringssted.

Når varene har forlatt vårt lager, går leveringsansvaret over til Bring, som leverer din bestilling innen angitt tid. Sprell kan ikke gi noen leveringsgaranti for varer som ikke er på lager når du bestiller eller for varer som har forlatt vårt lager. Det betyr at den totale leveringstiden før varene er fremme hos deg kan bli lengre enn det som er angitt som normalt for den valgte fraktmetoden, dersom transportøren selv forårsaker en forsinkelse.

Når vi har sendt bestillingen din, vil du motta en leveringsbekreftelse med et pakkenummer eller en sporingslenke til e-postadressen din. Bruk pakkenummeret eller sporingslenken til å spore leveransen.

Fraktkostnadene for retur ved angrerett og åpent kjøp betales av kunden. Ved reklamasjon er Sprell ansvarlig for returfraktkostnaden når reklamasjonen er godkjent og etter avtale. Du som kunde er ansvarlig for at varer som byttes er utbrukt i original emballasje, uskadet og er pakket korrekt.

7. Levering og forsinkelser

sprell.no leverer til adresser i Norge (vi har også sprell.se som leverer til adresser i Sverige).

Levering av produktene skjer på den måten, til det stedet og på det tidspunktet som er angitt i ordrebekreftelsen. Sprell.no er ansvarlig for produktene frem til du overtar dem, dvs. når du har fått produktene i din besittelse, leveringsansvaret tas over av Bring når varene sendes fra vårt lager.

Er produktene du vil kjøpe bestillingsvarer, eller utsolgte i slik at leveringen av pakken din ikke blir sendt umiddelbart, vil vi informere deg så snart vi er klar over det, sammen med informasjon om når leveringen kan finne sted.

8. Uavhentede pakker

Hvis du ikke henter pakkene på postkontoret, vil pakken gå i retur til oss. For å dekke våre fraktkostnader, omkostninger og gebyrer til transportøren, vil du bli belastet et gebyr på 400 NOK inkl. mva.

9. Undersøkelse av produktene

Etter at du har mottatt produktene, må du så snart som mulig og innen rimelig tid kontrollere om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen, om produktene har blitt skadet under transport eller om produktene på annen måte er mangelfulle. Dette gjelder selv om du har valgt en annen mottaker enn deg selv (bestiller/betaleren).

10. Transportskader

Hvis pakken din er skadet ved levering, må du straks melde fra om dette til utleveringsstedet eller transportøren/budfirmaet slik at de kan notere hendelsen. Ta deretter kontakt med vår kundeservice og legg ved bilder av skaden. Ved transportskader skal du ikke bruke produktet, og du må ta vare på produktets emballasje slik at hele pakken og produktet kan inspiseres i forbindelse med reklamasjonsbehandlingen.

11. Dine rettigheter ved feil og mangler (reklamasjon)

Hvis produktene har feil eller mangler, kontakter du kundeservice på [email protected] med ordrenummer og informasjon om feilen, samt bilde av produktet dersom det er en synlig mangel/feil, du kan under visse omstendigheter kreve at feilen utbedres, at det leveres et nytt tilsvarende produkt, prisavslag eller at kjøpet heves. Sprell kan alltid kreve at kjøpet heves i stedet for retting av feilen, ny levering og prisavslag.

12. Garanti

Produktgarantien dekker produksjonsfeil i materialer og/eller utførelse og andre feil som kan tilskrives produksjonsfeil. Garantien dekker ikke feil som skyldes normal slitasje, feil bruk eller manglende vedlikehold. Din faktura eller kvittering gjelder som garantibevis. Garantien på barnevogner gjelder kun for førstegangskjøperen og kan ikke overdras.

13. Bytte av varer og angrerett

Angrerettloven gir deg rett til å angre ditt kjøp. Angreretten gjelder for varer (ikke frakt og gebyrer)

Angreretten forutsetter at du senest innen 14 dager etter at du mottar leveransen gir oss melding om dette (angrefrist). Slik melding skal gis på Angrerettskjema som er vedlagt leveransen. Om du ved en feil ikke har mottatt angrerettskjema kan du laste ned et slikt skjema her

Bruker du angreretten skal produkt(ene) leveres tilbake til oss innen rimelig tid. Eventuell returforsendelse må betales av deg. Du har ansvaret for at produktet er forsvarlig pakket for returtransport.

Om du angrer hele leveransen (dvs. returnerer alle produktene fra en bestilling), så refunderer vi hele beløpet, men fraktkostand for forsendelsen belastes deg. Om deler av en bestilling blir returnert refunderes prisen på produktene som dette gjelder. Refusjonen skal finne sted innen fjorten dager etter at vi mottar produktet i retur. Om bestillingen ble betalt med kort, Vipps eller Google Pay, vil refusjonen gjøres til kortet som ble brukt. I øvrige tilfeller blir refusjonen gjort til det kontonummer du oppgir på returskjemaet.

Har du valgt Klarna som betalingsløsning og ønsker å benytte angrefristen må du uansett betale faktura for så å få dette tilbakebetalt fra Sprell AS. Dersom du unnlater å betale faktura fra Klarna vil du bli belastet for eventuelle purre og inkassoomkostninger.” Har du betalt med kort/Vipps/Google Pay vil beløpet tilbakebetales til kontoen din.

14. Opphavsrett

Alt innhold og materiale på sprell.no (og sprell.se) tilhører Sprell Butikk AS og er beskyttet av norsk og internasjonal opphavsrett. Det betyr at varemerker, firmanavn, produktnavn, produktinformasjon inkludert produktbeskrivelser, bilder/grafikk, design/layout og annet innhold på Sprells nettsider ikke kan lastes ned, kopieres eller brukes på noen måte uten spesiell tillatelse fra Sprell Butikk AS.

15. Tvister

Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan du bringe saken inn for Forbrukerrådet i nærheten av der du bor. Alle tvister skal løses etter norsk rett. Bringes saken inn for domstolene, skal den avgjøres i ditt (kjøperens) verneting, det vil normalt si i nærheten av der du bor.

Versjon 1 - Sprells kjøpsvilkår

Generelt

Disse vilkårene gjelder for Sprellvenn (heretter kalt «Sprellvenn»), som er Sprell Butikk AS (heretter kalt «Sprell») (organisasjonsnummer 914 595 010) sin kundeklubb.

Medlemskap


Sprellvenn er en frivillig og kostnadsfri lojalitetsklubb for Sprells kunder og gjelder for privatpersoner over 18 år. Som Sprellvenn får du fordeler i form av medlemspriser på utvalgte produkter, personlige tilbud, velkomstrabatt, invitasjon til aktiviteter og eventer, tilgang til din kjøpshistorikk, 14 dagers åpent kjøp mot fremvisning av kvittering samt at varen returneres i ubrutt originalforpakning. Sprellvenn-klubben og fordelsprogrammet er hele tiden under utvikling og vil etterstrebe å gi både gode og relevante fordeler til deg som kunde. Ved å bli Sprellvenn godkjenner du disse medlemsvilkårene og bekrefter samtidig at opplysningene du oppgir om deg selv er korrekte, og kan benyttes for å administrere ditt medlemskap. Du kan bli medlem i Sprellvenn i alle våre butikker og på sprell.no, og du kan melde deg ut når du ønsker. Medlemskapet er personlig og kan ikke overføres til noen andre.

Behandling av personopplysninger:
For å administrere medlemskapet ditt, samt gi deg personlige og relevante tilbud og fordeler, trenger vi noen personlige opplysninger, som din e-postadresse og ditt mobilnummer. Du kan også gi annen informasjon, som interesser og fødselsdato for barnet/barna for å få bedre tilpassede tilbud og informasjon. Som medlem hos oss kan du se hvilke opplysninger som er lagret om deg i våre systemer. Sprell er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene som skjer i forbindelse med ditt medlemskap i Sprellvenn. For mer informasjon om behandling av personopplysninger, inkludert dine rettigheter og de sikkerhetstiltak som Sprell har gjort for å beskytte din integritet, se Sprells personvernpolicy. Dine opplysninger vil ikke bli brukt til annet formål enn å gi deg den beste kjøpsopplevelsen og relevante tilbud.

Markedsføring:
Sprell har et ønske om å gi medlemmene våre gode og relevante tilbud samt tilpasset kommunikasjon. For å kunne tilby slike tjenester, må vi behandle dine personopplysninger, inkludert kontaktinformasjon, kjøpshistorikk, brukeradferd på nettstedet vårt eller i butikkene, samt personlige valg og informasjon du deler med oss (alder på barna dine, interesser med mer). Behandlingen av disse opplysningene blir kun brukt for å kunne gi deg relevant markedsføring, kommunikasjon, fordeler, tilbud og rabatter som en del av medlemskapet.

Merk at hoveddelen av all kommunikasjon fra Sprellvenn skjer via e-post, SMS eller under dine besøk i en av våre butikker. Du velger selv hvordan du ønsker å motta informasjon. Hvis du ønsker å endre innstillingene dine eller korrigere de opplysningene som finnes om deg, gjør du det ved å kontakte Sprells kundeservice. Hvis du ikke ønsker å motta personlige tilbud, tilpasset markedsføring eller generelle medlemstilbud og fordeler, kan du kontakte oss og be om at det opphører. En vesentlig del av Sprellvenn er dog at Sprellvenn skal gi personlig relevante rabatter og tilbud. En innvending mot dette, innebærer at Sprell har rett til å ensidig avslutte medlemskapet i Sprellvenn.

Ved at du melder deg inn i Sprellvenn bekrefter du at du er innforstått med, og godkjenner medlemsvilkårene samt Sprells personvernpolicy.

Avtaletid og endring av program og vilkår: Medlemskapet ditt gjelder inntil videre og kan sies opp når som helst av en av partene. Hvis du ønsker å si opp medlemskapet kontakter du kundeservice på [email protected]. Medlemskapet ditt avsluttes umiddelbart, men vi forbeholder oss retten til å bruke inntil 30 dager på å fjerne opplysningene dine og avslutte nyhetsbrevutsendelser med mer. Hvis du ikke har vært aktiv i Sprellvenn de siste 24 månedene, for eksempel ved at du ikke har handlet, deltatt på arrangementer eller besøkt oss, tillater Sprell seg å sende deg en forespørsel om videre medlemskap eventuelt avslutte medlemskapet ditt. Hvis du bryter medlemsvilkårene, eller vi mistenker misbruk av medlemskapet, kommer medlemskapet ditt til å bli avsluttet med umiddelbar virkning. Sprell forbeholder seg retten til å endre medlemsvilkårene eller innholdet i Sprellvennprogrammet. Du vil til enhver tid finne oppdaterte medlemsvilkår på sprell.no. Ved mindre endringer av vilkår vil dette publiseres og oppdateres i disse medlemsvilkårene med informasjon om når endringene trer i kraft. Dersom det blir gjort vesentlige endringer i fordeler og vilkår vil du bli informert via epost. Godtar du ikke endringene i vilkår kan du si opp medlemskapet.

Uforutsette hendelser
Sprell er ikke ansvarlig for feil og mangler som skyldes omstendigheter utenfor vår kontroll, slik som endringer i norsk lov eller statlige tiltak, krig, streik, blokade, boikott, lockout eller andre lignende omstendigheter. Dette gjelder selv om Sprell selv iverksetter eller deltar. Sprell tar forbehold om feil i priser og tilbud, utsolgte varer og trykkfeil på nettsiden og i skriftlig kommunikasjon.

Gjeldende lover, tvist m.m.: Sprell forholder seg til norsk lov, og disse vilkårene reguleres av norsk lov. Tvister skal prøves for norske domstoler.

Kontakt: Hvis du har spørsmål om Sprellvenn, ta kontakt med [email protected] eller med noen av de som jobber i sprellbutikkene. Vi er også tilgjengelige på chat, Facebook, Instagram eller via telefon 23 22 22 22.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.