Sprell logoSprell logo

Sprell og miljø

Velproduserte leker
- som elskes i generasjoner

Leker som er elsket over lang tid og kan brukes av mange, er de mest holdbare lekene. Derfor velger vi produkter som oppfyller høye krav til design, kvalitet, materialer og produksjon. Vi samarbeider med leverandører som vi kjenner godt, som deler våre verdier, som tar vare på sine ansatte og som produserer med omtanke for mennesker og miljø. Vi unngår plast, foretrekker FSC-godkjent trevirke og velger miljøvennlig emballasje der det er mulig. Vi sørger for at produktene våre er trygge og fri for giftige stoffer - ikke minst for babyproduktene våre. Sortimentet vårt har blitt formet gjennom nesten 30 år og er nøye utformet for å bidra til en trygg barndom og en positiv fremtid.

Bare det beste er godt nok for de viktigste menneskene i verden.
Derfor har vi bestemt oss for at:

- Vi skal gi alle barn en god start i livet med produkter laget av naturmaterialer og tekstiler laget av Oeko-tex® eller andre økologiske materialer.

- Vi skal jobbe for sunne barnerom med færre kjemikalier i både leker og tekstiler.

- Vi skal selge mindre plast, fordi det forurenser verden. Hvis vi likevel selger et produkt av plast, skal vi velge bioplast.

- Vi skal ikke la oss presse av leketøysprodusenter til å selge produkter som vi mener bidrar til en "bruk og kast"-mentalitet.

- Vi vil ikke bli avhengige av de store aktørene som presser marginene og får mindre leketøysbutikker til å forsvinne.

- Vi fokuserer på de klassiske lekene som Sprell er kjent for: leker som aldri går av moten og som fortsetter å appellere til barn i generasjoner.

Les mer om vår historie.

I vårt bærekraftsarbeid tar vi også utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Vi kan spesielt bidra til følgende bærekraftsmål:

4) God utdanning

Sprell fokuserer på pedagogiske leker som er utformet for å stimulere læring og bidra til barns utvikling.

5) Likestilling mellom kjønnene

Sprell unngår å selge produkter som forsterker kjønnsstereotypier.

8) Anstendige arbeidsforhold og økonomisk vekst

Sprell er opptatt av gode arbeidsforhold for våre ansatte, men også for våre leverandører og samarbeidspartnere. Derfor unngår vi å kjøpe varer fra steder der vi vet at dette er en utfordring.

12) Bærekraftig forbruk og produksjon

Sprell stiller krav til leverandører både når det gjelder sikkerhet og anstendig produksjon.

13) Bekjempelse av klimaendringer

Sprell arbeider aktivt for å redusere sitt klimaavtrykk ved å tilby produkter som varer lenge og dermed bidrar til redusert forbruk. Vi prioriterer produkter laget av naturlige materialer og med så lite emballasje som mulig. Vårt nye lager stod ferdig i desember 2023 og har solcellepaneler på hele taket.

14) Hav og marine ressurser

Vi unngår plastprodukter så langt det er mulig. Hvis vi mener at et plastprodukt har en plass hos Sprell på grunn av sin funksjon og kvalitet, velger vi en variant i bioplast.

15) Økosystemer og biologisk mangfold

Vi selger kun FSC-sertifiserte treprodukter og unngår plast i størst mulig grad. Vi fremmer resirkulering på alle nivåer i organisasjonen.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.