Sprell logoSprell logo
Slik lager du barnebursdagSlik lager du barnebursdag
Slik lager du barnebursdagSlik lager du barnebursdag

Slik lager du barnebursdag

Her får du tips og ideer til hvordan du kan forberede og organisere feiringen.

Skal du arrangere barnebursdag? Uansett tema, sted eller antall gjester så er bursdager noe mange barn gleder seg til! Det er en dag hvor de får leke sammen med vennene sine, pakke opp gaver og spise deilig bursdagskake. En god regel kan være å inkludere bursdagsbarnet i selve planleggingen, da det er tross alt deres bursdag. Da kan dere sammen sette forventningene for dagen, og drodle ideer og tanker. Nedenfor finner du noen idéer og barnebursdagstips til hvordan planlegge en bursdag.

Temabursdag

Temafest er morsomt for barn i alle aldre! Hva med å arrangere en sjørøverbursdag, enhjørningsbursdag, ha dyretema eller be alle om å kle seg i en bestemt farge? Bare fantasien setter grenser! Hva med en utebursdag? Hvis du har et vinterbarn og været tilsier det, er akebursdag med pølsegrilling på bål en skikkelig slager. Skal dere feire i sommermånedene er badebursdag ekstra morsomt, enten det er på stranda, i badebassenget eller vannsprederen i hagen.


Bursdagsinvitasjoner

Ettersom det er barnet som skal feire bursdag kan det være en idé å la barnet selv stå for bursdagsinvitasjonene. Hva med å la bursdagsbarnet tegne invitasjonen selv? Lim tegningen på et kort i en kul farge, eller lever tegningen slik den er med info om bursdagen på baksiden. Om dere allerede har ferdige invitasjonskort kan jo barnet selv skrive navnet på de inviterte og fylle inn info om tid og sted.


Bursdagspynt

Bursdagsballonger er alltid en klassiker, men det kan også være gøyalt å bruke noen av barnets leker som pynt. Lag en stilig jungelbursdag ved å pynte med miniatyrfigurer av elefanter, sjiraffer og sebraer. Pynt bordet med LEGO-klosser- og figurer, eller sett frem kroner og tiaraer og lag en fest for små prinsesser! Kanskje har også bursdagsbarnet lyst til å lage noen av dekorasjonene selv? Lag girlander av papir og klipp ut morsomme hatter! Skal bursdagen feires ute om vinteren er det superkoselig å lage snø- og islykter som kan lyse opp når mørket senker seg.

Barnebursdag mat

Bursdagsmaten er en av de mange høydepunktene i en barnebursdag. Hvorfor ikke gjøre noe ekstra morsomt ut av det? Lag en pølsebod og la barna bestille hva de vil ha, og få servert over disk. Husk at man ikke alltid trenger å servere pølser heller. Hvis alle liker pizza kan man lage små pizzabunner eller bruke pitabrød og tortillalefser som barna selv kan få fylle med sin favorittopping.

Hva med desserten? Bursdagskaken trenger ikke nødvendigvis være en stor bløtkake. Lag en brownies og bruk pepperkakeformer til å stikke ut morsomme figurer. Server som de er eller pynt med Nonstop og farget melisglasur. En annen idé er å kjøpe inn en boks med is og snu den på hodet på et brett. Ta av boksen, og vips har boksisen blitt til en fiks ferdig iskake! Pynt med godteri, sjokoladesaus, frukt og bær. Hvis du ønsker å servere noe litt sunnere i bursdagen er det en god idé å kutte opp frukt og bær slik at det er lett for barna å spise.

Presenter det på en spennende måte, slik at barna syns det er morsomt å spise av de sunne alternativene. Hva med å legge oppskjært frukt og bær i muffinsformer eller feste det på tannpirkere? Er du i det kreative hjørnet kan du også skjære ut frukt og bær og lage morsomme dyr eller andre kreasjoner.

Bursdagsleker

Bursdager kan fylles med både frilek og bestemte aktiviteter og konkurranser. Med bursdagsleker kan man sørge for at alle barna blir inkludert og er med på leken. Det finnes mange morsomme barnebursdagsleker, her har vi listet opp noen av våre favoritter:

SKATTEJAKT

Tegn opp kart og del barna i lag hvis det er mange festdeltakere. Premie kan være sjokoladegullmynter, godispose eller en liten leke. Har barnet ditt bursdag rundt påsketider kan det jo være morsomt å la barna gå på jakt etter en kurv med påskeegg

FISKEDAM

Klassisk fiskedam er alltid populært, men en godtepose trenger ikke inneholde godteri. En liten leke eller annen type oppmerksomhet kan være like morsomt!

TEGNE PÅ DUKEN

Legg fargeblyanter og hvit papirduk på bordet. La barna lage hilsener og tegninger til bursdagsbarnet eller arranger tegnekonkurranse. For eksempel kan man sette stoppeklokka på 5 minutter og be barna tegne så mange dyr på bursdagsbarnets forbokstav som de kommer på.

LAG PRINSESSEHATTER/FIGURER

Lag små prinsessekroner og trollmannhatter av doruller. Disse kan limes på en hårbøyle eller festes med strikk under haka. Man kan også fargelegge kule masker og lage et alternativ til partyhatt!

DANSELEKEN

Sett på barnas favorittmusikk og la de danse i vei. Når musikken stopper må alle stå stille! De som beveger seg er ute.

GJEMSEL OG BOKSEN GÅR

Gjemsel og boksen går er en klassiker. Er det mange barn og man har muligheten til å leke ute er boksen går helt perfekt! La et tre, et huskestativ eller noe annet stort i hagen være boksen og la en starte med å telle. De andre går og gjemmer seg. Når den som teller er ferdig med å telle skal han/hun lete rundt for å finne de andre - men pass på, hvis du går for langt unna boksen kan de andre løpe og gjøre seg fri.

HVISKELEKEN

Dette er en klassiker rundt bordet mens barna venter på at maten og desserten skal komme på bordet. La bursdagsbarnet tenke på et ord, og deretter hviske det til sidemannen. Deretter skal sidemannen hviske det til personen på den andre side, og slik fortsetter det helt man har kommet til rundt bordet. Den siste personen som hører ordet skal si det høyt. Da kommer det tydelig frem om barna har klart å formidle det samme ordet som bursdagsbarnet sa, og er det feil ord gjør ikke det noe, for det er jo bare ekstra morsomt.

AKEKONKURRANSE

Feires bursdagen ute på vinteren er det helt på sin plass å ha en akekonkurranse. Enten det er konkurranse om å hoppe lengst med rumpeakebrettet eller å kjøre raskest ned bakken.

FLASKETUTEN PEKER PÅ

Finn frem en flaske, legg den på gulvet og la barna sette seg i ring rundt den. Førstemann til å snurre flasken sier noe den som flasketuten peker på må gjøre. Deretter snurrer han/hun flaska, og når flasken stopper må personen den peker på gjøre det som ble sagt. Så er det hans eller hennes tur til å snurre flaska.

MIMELEK

Lag lapper på forhånd med ulike karakterer, enten det er generelle som: sjørøver, slange, hund, eller spesifikke karakterer fra kjente barnebøker eller barne-programmer som Pippi og Mummitrollet. Man kan også lage lapper med ting å gjøre som: kjøre bil, lese avisen eller prate i telefonen. Er det mange deltakere kan man dele opp i lag, hvis ikke så kan det være alle mot alle. Trekk en lapp og mim det som står på lappen - det er ikke lov å snakke eller lage lyder. Førstemann til å gjette riktig får lappen de trakk. 1 lapp = 1 poeng. Det er om å gjøre å samle flest lapper.

LIMBO

Finn fram en kost eller mopp. To stykker må holde stanga sånn at resten av festdeltakerne kan gå under. Når alle har gått under stanga, skal den senkes litt, og slik fortsetter det til ingen klarer å gå under den lengre. Vinneren er den siste som klarer å gå under stanga.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.