Sprell logoSprell logo
Tips og ideer til babyshowerTips og ideer til babyshower
Tips og ideer til babyshowerTips og ideer til babyshower

Tips og ideer til babyshower

En babyshower er en fest for å feire både de vordende foreldrene og det kommende barnet.

Hva er babyshower?

Babyshower har blitt en koselig tradisjon også her i Norge. En babyshower er en fest for å feire et kommende barn. Det er en herlig gest som hedrer både for vordende foreldre og den nykommene verdensborgeren. Det krever litt planlegging for at festen skal bli super. Her har du noen babyshower tips til hva du bør tenke på, og hva som er vanlig å gjøre.

Når har man babyshower?

Vær ute i ganske god tid, både med tidspunkt og gjesteliste. Mange velger å arrangere babyshower rundt 8 uker før termin (man vet jo aldri når den lille har tenkt å melde sin ankomst). Det er også vanlig å ha det på dagtid, som en god helgelunsj.

Sted for babyshower

Det er vanlig å ha babyshoweren hjemme hos en venninne, eventuelt moren til den gravide. Mange har det som overraskelsesfest, men husk å sjekke kalenderen også for den vordende. Små hvite løgner i form av avledning er helt innenfor, det er jo ekstra morsomt om de kommende foreldrene ikke har noen anelse om hva som skal skje.

Babyshower pynt

Pynt og festdekorasjon hører med på en babyshower. Rosa, blått eller helt nøytralt. Pynt til babyshower kan eksempelvis være girlandere, ballonger og herlig engangsservice.

Babyshower gave

Hva gir man i babyshower? Det er vanlig å gi en liten ting til den kommende babyen eller gaver til vordende mor. Det er like vanlig at alle kjøper en liten gave hver for seg, som at man samler inn penger og spleiser på en litt større gave. Det eksempelvis vanlig å gi utstyr til babyen eller stellesaker som gave til babyshower.

Babyshower mat

Mange velger å ha litt lett mat og en kake, mens andre velger kun kaffe og kaker som mat til babyshoweren. Uansett hva du velger, er det vanlig at alle samles før festen starter og tilbereder maten sammen, eller at alle tar med en ferdig rett/litt hver.

Babyshower leker og aktiviteter

I en babyshower er det alltid koselig med leker, her er noen tips til babyshower aktiviteter:

Quiz

Når ble babyen unnfanget, når tror du den kommer, hvor stor er babyen når den blir født etc.

Gjett størrelsen på magen (cm)

Alle deltakerne skal gjette og den som kommer nærmest vinner.

Gjett hvem som er hvem

Alle deltakerne tar med et babybilde av seg selv så skal den gravide gjette hvem som er hvem.

Ikke lov å si ordet baby

Fest en rosa/blå sløyfe med binders på genseren, eler smokk i lenke rundt halsen. Sier du "baby" kan en av de andre deltakerne snappe sløyfen/smokken din. Den/de som står igjen med gjenstanden tilslutt vinner.

Sjokoladebæsj

Kjøp inn noen ulike sjokolader, smelt de og legg de i bleier. Så skal den gravide slikke og smake seg frem til hvilken sjokolade det er.

Sett smokken i munnen

Samme prinsipp som "halen på grisen". Bilde av en baby henges på veggen, sett bind foran øynene og gi en papirsmokk som alle i tur og orden skal prøve å putte inn i babyens munn.

Gjett sangen

En liten musikkonkurranse skaper alltid god stemning. Del inn i lag og spill av kjente og ukjente barnesanger, hvert lag skal skrive ned tittelen. Det laget som har flest riktige vinner.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.