Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Tips til konkurranser og aktiviteter


Hipp, hipp, hurra, snart er den store dagen her!

I år igjen blir 17. mai-feiringen en annen enn den vi kjenner fra før, da vi ikke kan gå i tog eller samles til store arrangement på skoler og i barnehager. Det meste vil foregå digitalt (som vi jo nå er blitt ganske vant til), men en fin feiring av nasjonaldagen skal vi likevel få til!

Selv om vi ikke kan samles, kan vi likevel ta på oss finstasen, vifte med flaggene og feire hjemme. Arranger konkurranser, aktiviteter og spill med familien i hagen, bakgården eller stua – vær kreative!

Hipp hurra, pynt deg med flagg

17. mai er en skikkelig festdag! Selv om vi i år må være hjemme, er det ingen unnskyldning for ikke å finne frem finstasen. 

NASJONALDAGSLEKENE 2021

Selv om vi i år kun kan feire med våre nærmeste, betyr ikke det at man ikke kan arrangere skikkelige konkurranser!

Hva med å gjennomføre de store Nasjonaldagslekene sammen med familien, ute i hagen eller kanskje i bakgården? Under her har vi satt sammen det du trenger for å sette opp 8 poster som familien må gjennom.


KASTE PÅ BOKS

Spillet kan spilles på mange måter, og du kan spille én mot én eller som lag. Velg antall spillere og bli enige om avstanden mellom spillere og boksene.

Stable boksene i en pyramide, et tårn eller i stabler, kast så hardt du klarer og se hvor mange bokser som faller. Klarer noen alle? For å gjøre det ekstra spennende kan dere variere måten å kaste på; kaste med én hånd, to hender, under foten eller kanskje med ryggen til?

Vinneren er den som får ned flest bokser/alle boksene enten først eller på færrest kast. 


SEKKELØP

Dette er en klassiker av en selskapslek! Hver deltaker plasserer føttene i posen og holder den oppe med hendende. Her er det om å gjøre å komme først til målstreken! Førstemann tar med seg et poeng. Eller så kan det være beste av tre runder?


PARADIS

Tegn opp paradis eller andre hoppeleker på fortauet. Deltageren må hoppe gjennom før den kan løpe videre!

Disse krittene er også geniale til å tegne opp start- og målstrek til andre poster!RINGSPILL

Ringspill er supermorsomt, og perfekt til lek og konkurranse for store og små på 17. mai. Man kan spille to eller flere mot hverandre.

Spillet består av fem pinner som er montert på et kryss, samt fire ringer. Ringene er utstyrt med et lodd som gjør det lettere å kaste stødig for de aller minste.

De ulike pinnene har forskjellig poengsum, og målet er å få ringene til å lande rundt en av pinnene. Hver spiller kaster alle ringene (en og en) før det er neste spillers tur. Hvem i familien er mest treffsikker og får flest poeng?


  


KASTE PÅ BLINK

Denne milde utgaven av det klassiske dartspillet gjør at hele familien kan være med å kaste uten at det gjør noe om en ball ikke treffer blink!SLENGTAU / HOPPETAU

Hopp 10 runder i hoppetauet før du kan løpe videre! Velger du slengtau kan du binde fast den ene enden av tauet til et tre, så kan et annet familiemedlem slenge i andre enden.
KROKKET

Den perfekte hageaktivitet er også helt perfekt til 17. mai!

Spillet kan spilles i sin helhet på normal måte, ved at spillerne skal slå kulen sin gjennom alle hinderne, men det kan også tilpasses Nasjonaldagslekene ved å sette opp et par hinder på et sted i hagen, så har deltagerne for eksempel tre sjanser til å treffe hinderet.

1 slag = 3 poeng, 2 slag = 2 poeng og 3 slag = 1 poeng.
STYLTER

Stylteløp for liten og stor! Sett opp en løype som deltageren skal løpe på stylter. Det kan være rundt et tre i hagen eller en gang rundt blokka. Klassiske stylter passer fint til de litt større barna, mens de minste kanskje har nok med bøttestylter. 


FLERE GØYALE KONKURRANSERHALELEKEN Alle deltagere får utdelt en hale som festes til buksen, og det er «alle mot alle». Målet er å få snappet til seg så mange haler som mulig før alle andre, så her lønner det seg å være rask.


SEKKELØP Supermorsom lek der alle deltagerne stiller...Ingen 17. mai-konkurranse uten premier!

Lag dine egne vindmøller til 17. mai


Vindmøller supre å pynte blomsterpotter og festbordet med – og dessuten er morsom aktivitet for de små å holde på med før den store dagen.

Med det kule hobbysettet fra Djeco kan du lage fire morsomme vindmøller. Delene er enkle å sette sammen, og krever ingen ekstrautstyr.

Fest toppene til de medfølgende trepinnene og snurr i vei!LAG DITT EGET KORPS

Det er ingenting i veien for å lage sitt eget musikkorps nå når de store togene ikke blir noe av. Sørg for at alle familiemedlemmene har hvert sitt instrument, enten det er et trekkspill eller et grytelokk, og ta en tur rundt blokka! 


Såpebobler er både morsomme og fascinerende å leke med, og noe barna aldri blir lei.
De kan øve seg på å blåse opp bobler og se på hvordan de alltid danner en rund form.
 En helt super aktivitet å gjøre ute i hagen, bakgården eller på balkongen.

VI ELSKER ISKREM

Visste du at du kun trenger 4 ingredienser for å lage din helt egne vaniljeis? Det er nemlig mye enklere enn du tror!

Du trenger:

1 stk vaniljestang

8 egg

150 gram sukker

5 dl kremfløte

Du skal kun bruke plommene fra eggene, men ta vare på eggehviten, du kan jo for eksempel lage marengs og Pavlova til festdagen, eller kanskje en hvit omelett til frokosten?

SLIK GJØR DU:

Visp egg og sukker til eggedosis.

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i blandingen.

Visp kremfløten stiv og bland inn.

Hell så røren over i en form, for eksempel en gammel isboks eller en brødform, bland inn noe ekstra godt om du vil; sjokoladebiter, bær eller lignende, og sett i fryseren.

Stikk innom fryseren og rør litt i blandingen før den stivner helt for å unngå at det danner seg iskrystaller i toppen. 

KLASSISKE UTELEKER

...som selvsagt også kan lekes inne, er ekstra morsomme på 17. mai!

DEKK BORDET TIL FEST

17. mai er vi så gla' i! Selv om årets feiring blir annerledes enn før, kan vi fremdeles feire med de vi bor sammen med. Og man trenger jo ikke så mange for å lage en skikkelig fest, sant?

Det er ekstra stas med et pyntet festbord på nasjonaldagen. Dekk bordet med friske blomster, flagg og fine festservietter. Vi har samlet dekorasjoner, pynt og annet stæsj du trenger.

MER TIL FESTDAGEN

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås