Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

FÅ EN GØYAL FEIRING PÅ HJEMMEBANE


Hipp, hipp, hurra, snart er den store dagen her!

Årets 17. mai-feiring blir annerledes enn før da vi ikke kan gå i tog eller samles til store arrangement på skoler og i barnehager. Det meste vil foregå digitalt (som vi jo nå er blitt ganske vant til), men en fin feiring av nasjonaldagen skal vi likevel få til!

Selv om vi ikke kan samles, kan vi likevel ta på oss finstasen, vifte med flaggene og feire hjemme. Arranger konkurranser, aktiviteter og spill med familien i hagen, bakgården eller stua – vær kreative!

Pynt deg med flagg

17. mai er en skikkelig festdag! Selv om vi i år må være hjemme, er det ingen unnskyldning for ikke å finne frem finstasen. 

LAG DITT EGET KORPS

MORSOMME LEKER OG KONKURRANSER

Klassisk tivolispill


Å kaste på boks er et klassisk tivolispill og gøy for hele familien. 


Spillet kan spilles på mange måter, og du kan spille én mot én eller som lag. Velg antall spillere og bli enige om avstanden mellom spillere og boksene.


Stable boksene i en pyramide, et tårn eller i stabler, kast så hardt du klarer og se hvor mange bokser som faller. Klarer noen alle?


For å gjøre det ekstra spennende kan dere variere måten å kaste på; kaste med én hånd, to hender, under foten
– eller til og med med ryggen til!


Vinneren er den som får ned flest bokser/alle boksene enten først eller på færrest kast. 


Hvem tar høyeste poengsum?


Ringspill er supermorsomt, og perfekt til lek og konkurranse for store og små på 17. mai. Man kan spille to eller flere mot hverandre. 


Spillet består av fem pinner som er montert på et kryss, samt fire ringer. Ringene er utstyrt med et lodd som gjør det lettere å kaste stødig for de aller minste.


De ulike pinnene har forskjellig poengsum, og målet er å få ringene til å lande rundt en av pinnene. Hver spiller kaster alle ringene (en og en) før det er neste spillers tur. Hvem i familien er mest treffsikker og får flest poeng?  


Arranger en turnering med hele familien
– vinneren får en ekstra is! :)

8 gøyale konkurranser for hele familien


17. mai er en dag for lek og moro, og for barn i alle aldre! Uansett hvilke tradisjoner dere har, er det gøyalt med konkurranser og aktiviteter på nasjonaldagen ­­– og i år er intet unntak! Å arrangere de tradisjonelle lekene på hjemmebane; om det er i stua, i hagen eller i bakgården, trenger ikke være spesielt vanskelig eller ta mye plass.

Vi har noen tips til enkle og gøyale leker til hele familien:HALELEKEN Alle deltagere får utdelt en hale som festes til buksen, og det er «alle mot alle». Målet er å få snappet til seg så mange haler som mulig før alle andre, så her lønner det seg å være rask.


SEKKELØP
Supermorsom lek der alle deltagerne stiller seg i hver sin sekk og skal hoppe så fort de kan fra start til målstreken. Førstemann i mål! Kan lekes både i hagen og inne i stua.


SLÅ I SPIKEREN
Hvem er raskest til å slå ned en spiker? Legg frem tykke planker og en hammer til hver deltager, så er det om å gjøre å slå med færrest slag.


POTETLØP
En 17. mai-klassiker. Hver deltager får en potet som skal balanseres i en skje. Den som kommer først i mål uten å miste poteten vinner løpet. 


STYLTER
Finn en passe lang løype utenfor huset og marker start og mål. Hvem er raskest på stylter?


BALL I BØTTE
 Finn frem vaskebøtta og sett den på bakken eller heng den i et tre. Bruk baller eller kongler du finner ute og prøv å treffe bøtta med så mange som mulig. 


SVAMPKAST
 En fuktig og morsom lek. Finn frem en stor plate og skjær et hull på størrelse med et ansikt. Bytt på å stå bak platen. Det er om å gjøre å treffe blink – ansiktet – med den våte svampen. Denne leken kan det være fint å leke ute :) 


LIMBO
 Utfordrende og gøyalt. Hent frem vaskekosten eller en pinne og bytt på å holde. Barn og voksne går under pinnen ved å bøye ryggen bakover. Den som bøyer seg lengst ned vinner!Hva med å dele inn i lag og gjennomføre lekene og konkurransene som en stafett?

Lag et poengark til hver av deltakerne med navn og navn på leken. Kryss av for hver av aktivitetene deltakeren utfører. Når han eller hun er gjennom alle lekene, leveres poengarket inn og man får en liten premie.

Tips til småpremier og medaljer finner du nedenfor. Eller kanskje premien blir en deilig is? Nam!KLASSISKE UTELEKER

...som selvsagt også kan lekes inne, er ekstra morsomme på 17. mai!


Såpebobler er både morsomme og fascinerende å leke med, og noe barna aldri blir lei.
De kan øve seg på å blåse opp bobler og se på hvordan de alltid danner en rund form.
 En helt super aktivitet å gjøre ute i hagen, bakgården eller på balkongen.

Lag dine egne vindmøller til 17. mai


Vindmøller supre å pynte blomsterpotter og festbordet med – og dessuten er morsom aktivitet for de små å holde på med før den store dagen.

Med det kule hobbysettet fra Djeco kan du lage fire morsomme vindmøller. Delene er enkle å sette sammen, og krever ingen ekstrautstyr.

Fest toppene til de medfølgende trepinnene og snurr i vei!

VI ELSKER ISKREM!


Det blir aldri nok is på 17.mai, og det blir det sikkert ikke i år heller. Med iskremboden fra Le Toy Van kan barna styre sin helt egen kiosk i hagen eller i stua. Del ut gullmynter som barna kan kjøpe is med – eller hva med å vinne en i en konkurranse?


Har du lyst til å lage din helt egen is? Det er ikke så vanskelig!


GRUNNOPPSKRIFT TIL ISKREM

3-4 stk eggeplommer

3 ss melis

3 dl kremfløte

Velg ønsket smak på iskremen ved å tilsette sjokoladepulver, sjokoladesaus, friske bær eller vaniljestang


Visp eggeplommene luftig sammen med melisen, og visp deretter fløten stiv. Velg ønsket smak på iskremen og bland det inn i fløtekremen før den blandes med eggedosisen. Bland alt godt sammen før du setter røren i fryseren. 

Frys i ca 4 timer! Det kan være lurt å røre i isen en gang i blant (ca hvert 20. minutt) slik at det ikke danner seg for mye krystaller. 

Ta isen ut av fryseren litt før servering og nyt :)

DEKK BORDET TIL FEST

17. mai er vi så gla' i! Selv om årets feiring blir annerledes enn før, kan vi fremdeles feire med de vi bor sammen med. Og man trenger jo ikke så mange for å lage en skikkelig fest, sant?

Det er ekstra stas med et pyntet festbord på nasjonaldagen. Dekk bordet med friske blomster, flagg og fine festservietter. Vi har samlet dekorasjoner, pynt og annet stæsj du trenger.

MER TIL FESTEN

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås