Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Slik lager du 17. mai-fest for barna

Hipp, hipp, hurra, snart er den store dagen her!

I år blir det endelig en normal feiring av 17. mai slik vi kjenner den. Litt av kosen med barnas store dag er å samles til feiring med venner og familie, store arrangement på skoler og i barnehager og å gå i tog og veive med flagg. 

Kle på dere finstasen, vift med flaggene og rop hurra! Her får du våre beste tips til konkurranser, aktiviteter og spill for hele familien. Perfekt til lek og moro i hagen, gaten eller stua.

Mest populært til 17. mai akkurat nå

Hipp hurra, pynt deg med flagg

Tips til konkurranser og aktiviteter

NASJONALDAGSLEKENE 2022

Arranger de store Nasjonallekene med venner og familie. Under har vi satt sammen det du trenger for å sette opp 8 poster som hele gjengen må gjennom. Og du? Vi har selvsagt også et stort utvalg av småpremier til alle som deltar. Se utvalget HER.

KASTE PÅ BOKS

Spillet kan spilles på mange måter, og du kan spille én mot én eller som lag. Velg antall spillere og bli enige om avstanden mellom spillere og boksene.

Stable boksene i en pyramide, et tårn eller i stabler, kast så hardt du klarer og se hvor mange bokser som faller. Klarer noen alle? For å gjøre det ekstra spennende kan dere variere måten å kaste på; kaste med én hånd, to hender, under foten eller kanskje med ryggen til?

Vinneren er den som får ned flest bokser/alle boksene enten først eller på færrest kast. 

RINGSPILL

Ringspill er supermorsomt, og perfekt til lek og konkurranse for store og små på 17. mai. Man kan spille to eller flere mot hverandre.

Spillet består av fem pinner som er montert på et kryss, samt fire ringer. Ringene er utstyrt med et lodd som gjør det lettere å kaste stødig for de aller minste.

De ulike pinnene har forskjellig poengsum, og målet er å få ringene til å lande rundt en av pinnene. Hver spiller kaster alle ringene (en og en) før det er neste spillers tur. Hvem i familien er mest treffsikker og får flest poeng?

DARTSPILL

Velg blant to varianter; magnetisk eller klassisk dartspill med piler. Velger du den magnetiske versjonen kan minsten helt den i 3 års alderen være med! 

PARADIS

Tegn opp paradis eller andre hoppeleker på fortauet. Deltageren må hoppe gjennom før den kan løpe videre! Krittene er også geniale til å tegne opp start- og målstrek til andre poster!

SEKKELØP

Dette er en klassiker av en selskapslek! Hver deltaker plasserer føttene i posen og holder den oppe med hendende. Her er det om å gjøre å komme først til målstreken!

SLENGTAU / HOPPETAU

Hopp 10 runder i hoppetauet før du kan løpe videre! Velger du slengtau kan du binde fast den ene enden av tauet til et tre, så kan et annet familiemedlem slenge i andre enden.

KROKKET

Den perfekte hageaktivitet er også helt perfekt til 17. mai! Spillet kan spilles i sin helhet på normal måte, ved at spillerne skal slå kulen sin gjennom alle hinderne, men det kan også tilpasses Nasjonaldagslekene ved å sette opp et par hinder på et sted i hagen, så har deltagerne for eksempel tre sjanser til å treffe hinderet.

1 slag = 3 poeng, 2 slag = 2 poeng og 3 slag = 1 poeng.

STYLTER

Stylteløp for liten og stor! Sett opp en løype som deltageren skal løpe på stylter. Det kan være rundt et tre i hagen eller en gang rundt blokka. Klassiske stylter passer fint til de litt større barna, mens de minste kanskje har nok med bøttestylter. 

Førstemann i mål vinner.
Eller kanskje best av tre?

FLERE GØYALE KONKURRANSERHALELEKEN Alle deltagere får utdelt en hale som festes til buksen, og det er «alle mot alle». Målet er å få snappet til seg så mange haler som mulig før alle andre, så her lønner det seg å være rask.


SEKKELØP Supermorsom lek der alle deltagerne stiller...KLASSISKE UTELEKER

...som selvsagt også kan lekes inne, er ekstra morsomme på 17. mai!

LAG DITT EGET KORPS

Vi elsker korps, og hva er vel morsommere enn å spille selv? Sørg for at alle familiemedlemmene har hvert sitt instrument, enten det er et trekkspill eller et grytelokk, og lag musikk sammen.

Gøy med såpebobler

Såpebobler er både morsomme og fascinerende å leke med, og noe barna aldri blir lei.

De kan øve seg på å blåse opp bobler og se på hvordan de alltid danner en rund form. En helt super aktivitet å gjøre ute i hagen, bakgården eller på balkongen.

VI ELSKER ISKREM

Visste du at du kun trenger 4 ingredienser for å lage din helt egne vaniljeis? Det er nemlig mye enklere enn du tror!

Du trenger:

1 stk vaniljestang

8 egg

150 gram sukker

5 dl kremfløte

Du skal kun bruke plommene fra eggene, men ta vare på eggehviten, du kan jo for eksempel lage marengs og Pavlova til festdagen, eller kanskje en hvit omelett til frokosten?

SLIK GJØR DU:

Visp egg og sukker til eggedosis.

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i blandingen.

Visp kremfløten stiv og bland inn.

Hell så røren over i en form, for eksempel en gammel isboks eller en brødform, bland inn noe ekstra godt om du vil; sjokoladebiter, bær eller lignende, og sett i fryseren.

Stikk innom fryseren og rør litt i blandingen før den stivner helt for å unngå at det danner seg iskrystaller i toppen. 

DEKK BORDET TIL FEST

Det er ekstra stas med et pyntet festbord på nasjonaldagen. Dekk bordet med friske blomster, flagg og fine festservietter. Vi har samlet dekorasjoner, pynt og annet stæsj du trenger.

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås