Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Barn elsker å kle seg ut, enten det er i lek eller til spesielle anledninger som Halloween, barnebursdag og karneval. Utkledning er en morsom aktivitet og en viktig del av barnas lek og utvikling. Og hvor gøy er det ikke å pønske ut det perfekte kostymet? Enten det er en kjole, full drakt eller ansiktsmaling, er det også mye man kan tilføre selv for å sette prikken over i’en. Hos Sprell har vi et stort utvalg av prinsessekostymer, kapper, uniformer, dyreluer, tilbehør og mer - utkledning vi vet at er av god kvalitet, slik at de holder lenge og kan glede barna i mange år.


HER FINNER DU ALT DU TRENGER TIL UTKLEDNINGSFESTEN:


Utkledning er en del av den identifiserende rolleleken, og er en viktig del av barns utvikling av språk og samspill. I rollelek kan barna uttrykke seg naturlig i både oppførsel og språk, og det er en super måte for de å lære å kommunisere med andre. Barna henter inspirasjon fra mennesker, situasjoner og ting de ser rundt seg, og tar det med seg inn i leken - som hund, pirat, mamma eller superhelt. Den språklige utviklingen er også sentral da barna bruker ord for å spille karakteren de er. Det er flere måter å stimulere barnas rollelek på, og en av de er utkledning.

Tips til gøyale aktiviteter til karnevalet

DANSELEKEN Spill musikk mens barna danser. Når musikken stopper må de stå i «frys», sette seg ned på rompa, eller andre regler dere finner på. 

MIMELEKEN Lag lapper med ulike ord som barna skal mime. Det kan være ulike dyr, yrker, mennesker, osv. Det er ikke lov å si noe eller lage lyder!

SETTE HALE PÅ GRISEN Eller eselet eller kaninen. Tegn dyret på et stort ark. Klikk ut en hale som du fester teip eller lærtyggis på. Barna skal feste halen på dyret med bind for øynene.

FLASKETUTEN PEKER PÅ Barna sitter i ring. En deltaker plukkes ut til å finne ut hva personen «flasketuten peker på» skal gjøre, og snurrer deretter flaska.

SKATTEJAKT Tegn skattekart eller bruk små lapper med ledetråder, og la barna lete etter «skatten» (for eksempel små godteposer). Leken kan gjøres både ute og inne!

LAKRISLEKEN Del ut en lakrissnor til alle små, og la barna putte enden av remsen i munne. På signal er det om å gjøre å spise lakrisremsen hurtigst mulig.

Pynt til karneval

Vi har samlet alt du trenger for å arrangere et gøyalt karneval, enten du skal stelle i stand for små tigre, prinsesser eller superhelter. Dekorer bordet med kopper, tallerkener og ballonger i samme tema.

DYREKOSTYMER

Å kle seg ut som et dyr, enten det er et dyr som finnes på ordentlig eller et fantasidyr, er alltid en slager. Barna elsker det, det er enkelt for mor og far, og det er kostymer som er aktuelle i mange år fremover!


KJØP LITT, GJØR RESTEN SELV

Et kostyme er ikke nødvendigvis et fullt antrekk! Noen ganger kan man kjøpe litt og gjøre resten hjemme. Hva med å kjøpe et sett med vinger og bruke de til en av finkjolene man har i klesskapet? Vips, så er man en fe! Eller så kan man ha en tigerlue og hale til en oransje strømpebukse og genser. Mulighetene er uendelige!


SUPERHELTER OG PRINSESSER

Mange små jenter og gutter drømmer om å være superhelter og prinsesser, men det kan også være moro å kle seg ut som de aller største forbildene; mamma og pappa. Kostymer til både superhelter og hverdagshelter finner du her!


SKUMLE KOSTYMER

KOSTYMER TIL DE MINSTE

Selv de aller minste vil være med på karnevalet. Da er det kjekt med enkle kostymer, som ikke blir for mye å ta av og på, og som ikke har for mye stæsj som den lille henger seg opp i.


ANSIKTSMALING

Du trenger ikke være kunstner for å få til ansiktsmaling! Her finner du geniale sett med maler som er enkle å følge, maling i både klassiske og litt annerledes farger, og tusjer som gjør at du kan tegne som på papir.

Alt er selvsagt helt giftfritt og trygt på huden!


meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås