Sprell logoSprell logo

17. mai

Lag en minnerik 17. mai fest for barna

Forventningene er store, spenningen og gleden enorm- det er snart 17.mai! Hipp hurra!

Her får du gode, lavterskel-tips til 17.mai leker og aktiviteter for hele familien - samt herlige småpremier til alle som deltar på konkurransene. Sol eller regn, aktivitetene kan gjøres både ute og inne.

Psst.. vi har også 17.mai pynt som bordflagg, rosetter, pins og 17.mai sløyfe. Vi ønsker alle en strålende feiring, HURRA!

Lag hjemmelaget 17.mai-is

Is er utrolig enkelt å lage og gøy er det også!

Når det gjelder ingredienser er det bare fantasien som setter grenser - vi ble inspirert av Lise Finckenhagen sin "frozen yoghurt med jordbær" og i tillegg laget vi en variant med vanilje.

Frozen yoghurt jordbær:
- 5 dl yogurt naturell (gresk eller tyrkisk)
- 1 dl honning
- 400 g frosne jordbær
- Vaniljestang

La isen stå i fryseren i minst 4 timer og så har dere supergod hjemmelaget is, mmm!

Gøy med såpebobler

Såpebobler er både morsomme og fascinerende å leke med, og noe barna aldri blir lei.

De kan øve seg på å blåse opp bobler og se på hvordan de alltid danner en rund form. En helt super aktivitet å gjøre ute i hagen, bakgården eller på balkongen.

Tips til 17. mai aktiviteter og konkurranser

Arranger de store 17. mai lekene med venner og familie. Under har vi satt sammen det du trenger for å sette opp 8 poster som hele gjengen må gjennom. Og du? Vi har selvsagt også et stort utvalg av småpremier til alle som deltar.

Kaste på boks

Spillet kan spilles på mange måter, og du kan spille én mot én eller som lag. Velg antall spillere og bli enige om avstanden mellom spillere og boksene.

Stable boksene i en pyramide, et tårn eller i stabler, kast så hardt du klarer og se hvor mange bokser som faller. Klarer noen alle? For å gjøre det ekstra spennende kan dere variere måten å kaste på; kaste med én hånd, to hender, under foten eller kanskje med ryggen til?

Vinneren er den som får ned flest bokser/alle boksene enten først eller på færrest kast.

Ringspill

Ringspill er supermorsomt, og perfekt til lek og konkurranse for store og små på 17. mai. Man kan spille to eller flere mot hverandre.

Spillet består av fem pinner som er montert på et kryss, samt fire ringer. Ringene er utstyrt med et lodd som gjør det lettere å kaste stødig for de aller minste.

De ulike pinnene har forskjellig poengsum, og målet er å få ringene til å lande rundt en av pinnene. Hver spiller kaster alle ringene (en og en) før det er neste spillers tur. Hvem i familien er mest treffsikker og får flest poeng?

Kastespill / dart

Dart og andre kastespill er alltid gøy for både liten og stor! Målet er å treffe nærmest målskiven.

Paradis

Tegn opp paradis eller andre hoppeleker på fortauet. Deltageren må hoppe gjennom før den kan løpe videre! Krittene er også geniale til å tegne opp start- og målstrek til andre poster!

Sekkeløp

Dette er en klassiker av en selskapslek! Hver deltaker plasserer føttene i posen og holder den oppe med hendende. Her er det om å gjøre å komme først til målstreken! Tilgjengelig for klikk og hent.

Slengtau / hoppetau

Hopp 10 runder i hoppetauet før du kan løpe videre! Velger du slengtau kan du binde fast den ene enden av tauet til et tre, så kan et annet familiemedlem slenge i andre enden.

Krokket

Den perfekte hageaktivitet er også helt perfekt til 17. mai! Spillet kan spilles i sin helhet på normal måte, ved at spillerne skal slå kulen sin gjennom alle hinderne, men det kan også tilpasses Nasjonaldagslekene ved å sette opp et par hinder på et sted i hagen, så har deltagerne for eksempel tre sjanser til å treffe hinderet.

1 slag = 3 poeng, 2 slag = 2 poeng og 3 slag = 1 poeng.

Stylter

Stylteløp for liten og stor! Sett opp en løype som deltageren skal løpe på stylter. Det kan være rundt et tre i hagen eller en gang rundt blokka. Klassiske stylter passer fint til de litt større barna, mens de minste kanskje har nok med bøttestylter.

Førstemann i mål vinner.
Eller kanskje best av tre?

Flere gøyale konkurranser

Haleleken

Alle deltagere får utdelt en hale som festes til buksen, og det er «alle mot alle». Målet er å få snappet til seg så mange haler som mulig før alle andre, så her lønner det seg å være rask.

Slå i spikeren

Hvem er raskest til å slå ned en spiker? Legg frem tykke planker og en hammer til hver deltager, så er det om å gjøre å slå med færrest slag.

Potetløp

En 17. mai-klassiker. Hver deltager får en potet som skal balanseres i en skje. Den som kommer først i mål uten å miste poteten vinner løpet.

Ball i bøtte

Finn frem vaskebøtta og sett den på bakken eller heng den i et tre. Bruk baller eller kongler du finner ute og prøv å treffe bøtta med så mange som mulig. 


Svampkast

En fuktig og morsom lek. Finn frem en stor plate og skjær et hull på størrelse med et ansikt. Bytt på å stå bak platen. Det er om å gjøre å treffe blink – ansiktet – med den våte svampen. Denne leken kan det være fint å leke ute :)


Limbo

Utfordrende og gøyalt. Hent frem vaskekosten eller en pinne og bytt på å holde. Barn og voksne går under pinnen ved å bøye ryggen bakover. Den som bøyer seg lengst ned vinner!

Vaniljeis-oppskrift

Visste du at du kun trenger 4 ingredienser for å lage din helt egne vaniljeis? Det er nemlig mye enklere enn du tror!

Du trenger:

1 stk vaniljestang

8 egg

150 gram sukker

5 dl kremfløte

Du skal kun bruke plommene fra eggene, men ta vare på eggehviten, du kan jo for eksempel lage marengs og Pavlova til festdagen, eller kanskje en hvit omelett til frokosten?


Slik gjør du:

- Visp egg og sukker til eggedosis.

- Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i blandingen.

- Visp kremfløten stiv og bland inn.

- Hell så røren over i en form, for eksempel en gammel isboks eller en brødform, bland inn noe ekstra godt om du vil; sjokoladebiter, bær eller lignende, og sett i fryseren.

- Stikk innom fryseren og rør litt i blandingen før den stivner helt for å unngå at det danner seg iskrystaller i toppen.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.