Julebakst

Advents- & julebakst
Å bake småkaker hører førjulstiden til og gir herlig julestemning. Barna elsker å få være med, få smake på deigen, søle med melet og forme kakene. En ekte pepperkakebaker trenger både forkle, kokkehatt og godt bakeutstyr. Kos dere sammen og nyt duften av nystekt julegodt!

Verdens beste pepperkakeoppskrift
Det er ingenting som minner så mye om jul som lukten av nystekte pepperkaker!
Du trenger:
250 g smør
125 g mørk sirup
1,5 dl kremfløte
250 g sukker
450 g hvetemel
1 ts natron
3 ts malt nellik
3 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Smelt smøret på middels varme. Bland i sirup, fløte og sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og skru ned platen til laveste nivå. Rør inn resten av ingrediensene og smak deg frem til om du ønsker mer krydder i deigen.
Mmm... det er lov å smake - det er jo tross alt verdens beste pepperkakedeig!
Bland deigen godt sammen og sett den kjølig minst 3 timer. Før utbaking er det lurt å tilpasse med med slik at deigen blir lett å jobbe med og forme.
Så er tiden for å trylle frem sprelske pepperkakenisser, raske Rudolfer eller noe annet gøy dere finner på! Stek på 175 grader i ca 10 minutter.
Hva med å gjøre bakedagen til en del av en eller flere kalenderluker? Pakk inn pepperkakeformene i gavekalenderen - super smart!

