Sprell logoSprell logo

Karneval

Karneval - kostymer, tilbehør & ansiktsmaling

Barn elsker å kle seg ut, enten det er i lek eller til spesielle anledninger som halloween, barnebursdag eller karneval. Utkledning er en morsom aktivitet og en viktig del av barnas lek og utvikling. Og hvor gøy er det ikke å pønske ut det perfekte kostymet? Enten det er en kjole, full drakt eller ansiktsmaling, er det også mye man kan tilføre selv for å sette prikken over i'en. Hos Sprell har vi et stort utvalg av prinsessekostymer, kapper, uniformer, dyrekostymer, tilbehør og mye mer. Karnevalkostymer vi vet er av god kvalitet, slik at de holder lenge og kan glede barna i mange år.

Utkledning og rollelek

Utkledning er en del av den identifiserende rolleleken, og er en viktig del av barns utvikling av språk og samspill. I rollelek kan barna uttrykke seg naturlig i både oppførsel og språk, og det er en super måte for de å lære å kommunisere med andre. Barna henter inspirasjon fra mennesker, situasjoner og ting de ser rundt seg, og tar det med seg inn i leken - som hund, pirat, mamma eller superhelt. Den språklige utviklingen er også sentral da barna bruker ord for å spille karakterene de er. Det er flere måter å stimulere barnas rollelek på, og en av de er utkledning.

Tips til karnevalaktiviteter

DANSELEKEN

Spill musikk mens barna danser. Når musikken stopper må de stå i "frys", sette seg ned på rumpa, eller andre regler dere finner på.

MIMELEKEN

Lag lapper med ulike ord som barna skal mime. Det kan være ulike dyr, yrker, mennesker osv. Det er ikke lov å si noe eller lage lyder!

SETTE HALEN PÅ GRISEN

Tegn grisen (eller annet dyr) på et stort ark. Klipp ut en hale som du fester med teip eller lærtyggis. Barna skal feste halen på dyret med bind for øyne.

FLASKETUTEN PEKER PÅ

Barna sitter i ring. En deltaker plukkes ut til å finne ut hva personen "flasketuten peker på" skal gjøre, og snurrer deretter flaska.

SKATTEJAKT

Tegn skattekart eller bruk små lapper med ledetråder, og la barna lete etter "skatten" (for eksempel små godteposer). Leken kan gjøres både ute og inne!

LAKRISLEKEN

Del ut en lakrissnor til alle små, og la barna putte enden av remsen i munnen. På signal er det om å gjøre å spise lakrisremsen hurtigst mulig.

Karneval pynt

Vi har samlet alt du trenger for å arrangere et gøyalt karneval, enten du skal stelle i stand for små tigre, prinsesser eller superhelter. Dekorer bordet med kopper, tallerkener og ballonger i samme tema.

Dyrekostymer

Å kle seg ut som et dyr, enten det er et dyr som finnes på ordentlig eller et fantasidyr, er alltid en slager. Barna elsker det, det er enkelt for mor og far, og det er kostymer som er aktuelle i mange år fremover!

Superhelter og prinsesser

Mange små jenter og gutter drømmer om å være superhelter og prinsesser, men det kan også være moro å kle seg ut som de aller største forbildene; mamma og pappa. Kostymer til både superhelter og hverdagshelter finner du også her!

Kjøp litt, gjør resten selv

Et kostyme er ikke nødvendigvis et fult antrekk! Noen ganger kan man kjøpe litt og gjøre resten hjemme. Hva med å kjøpe et sett med vinger og bruke de til en av finkjolene man har i klesskapet? Vips, så er man en fe! Eller så kan man ha en tigerlue og hale til en oransje strømpebukse og genser. Mulighetene er uendelige!

Ansiktsmaling, klistremerker og hårfarge

Du trenger ikke være kunstner for å få til karnevalsmaling! Her finner du ansiktsmaling i både klassiske og litt annerledes farger, og tusjer som gjør at du kan tegne som på papir. Alt er selvsagt helt giftfritt og trygt på huden. Ansiktsklistremerker er også et alternativ for enklere påføring. Hårfarge og glitter til kroppen gjør det ekstra gøy!

Ansiktsmaling løve på 1-2-3

Ansiktsmaling drage på 1-2-3

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.