Sprell logoSprell logo

Spill og puslespill

Spill og puslespill som gir barna glede og utvikling

Både sammen og alene, er spill og puslespill noe barna har glede av. Å spille er utviklende for barnas konsentrasjon, problemløsning og finmotorikk, og i tillegg en super introduksjon til samarbeid og å vente på tur. For de aller minste er det en super måte å trene opp øye-hånd-koordinasjonen på. Pusler du sammen med barna kan det dessuten være en flott måte å trene språket på, da dere setter navn på bildene og brikkene dere legger sammen.

Hvor mange puslespillbrikker passer til barnets alder?

1-3 år

For de aller minste barna er det best å starte med store og færre brikker, vanligvis 2-5. Disse puslespillene burde ha enkle og gjenkjennelige bilder som dyr eller former.


3-5 år

Når barnet blir eldre kan man gradvis øke antall brikker til 10-30. Puslespill med fargerike motiver av kjente objekter vil være attraktivt for denne målgruppen.

6-8 år

Barn i denne alderen kan vanligvis håndtere puslespill med 30-100 brikker. Velg puslespill som utfordrer litt, de kan gjerne være mer detaljerte og varierte.


9-12 år

Eldre barn kan ta på seg mer komplekse puslespill med 100-300 brikker, eller mer. I denne aldersgruppen kan det være gøy med motiver som landskap eller geografiske kart.

Tenåringer og voksne

Her kan man velge alt fra 500 brikker eller mer, avhengig av erfaring og interesse. Disse puslespillene kan være utfordrende og ta lengre tid å fullføre.

Spill og puslespill til de minste

Pusling gir mestringsfølelse

Å legge puslespill handler ikke bare om å legge brikkene på rett plass, men er en prosess som gir spenning, glede og handler om å se en helhet. Blant puslespillene våre finner du puslespill med ulike vanskelighetsgrader. De enkleste er gjerne tredimensjonale, og med brikker formet som dyr, kjøretøy og lignende. Start med grove puslespill hvor hver bit er et bilde i seg selv - enkle puslespill med knotter gjør det lettere for barnet å få tak i brikkene.

Puslespillene til de aller minste kan barna trygt kjenne, sutte og smake på, og de tåler en trøkk. Etter hvert som de skjønner at brikkene passer sammen og opplever mestringsfølelse kan du øke vanskelighetsgraden - litt etter litt. At leken blir mer utfordrende gir stor glede!

Spill og puslespill 5-8 år

Pusling - forberedende til skolestart

Puslespill utfordrer og stimulerer barnas fantasi, og særlig spillene med spennende farger og motiver hjelper barna å leve seg inn i prosessen. Pusling er utviklende for barnets intelligens og evne til problemløsning, og trener konsentrasjonsevnen og finmotorikk. Evnen til å konsentrere seg er helt avgjørende for at barnet skal kunne lære seg nye ting og etter hvert klare å løse utfordrende oppgaver på skolen. Forskning viser at barn som starter denne «treningen» tidlig vil se at overgangen til skole ikke blir så altfor stor.

Spill og puslespill til store barn

Pusling gir et avbrekk

Til de pusle- og spillinteresserte barna kan du avansere med større spill og flere brikker. Å pusle puslespill er et godt avbrekk i travle hverdager, og en hyggelig aktivitet å give løs på når skolearbeidet er unnagjort. Ikke minst er det en hyggelig aktivitet dere kan gjøre sammen.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.