Sprell logoSprell logo

Tips og aktiviteter i naturen

Slik kan naturen brukes som lekeplass

Naturen byr på uendelige muligheter til å utforske, skape, bygge og snekre. Mange liker akkurat denne måten å leke på, de graver, plukker, samler ting de finner, for så å lage herlige fantasikreasjoner. Barna leker konsentrert på denne måten i timevis og det bidrar til utvikling på mange plan. Med hobbysett, litt verktøy og en spikkekniv er det bare sette hele familien i gang med små, kreative oppdrag og prosjekter.

Gå på oppdagelsesferd i naturen

Det er mye å finne under en stein eller ned i en grøft. Ta med forstørrelsesglass, bøker og annet moro neste gang dere skal ut i skogen! Å sette opp insektshotell og bygge fuglekasser er jo et fint utgangspunkt for å lære mer om flora og livet i naturen.

Favoritt til tursekken

Hva er vel ikke mer gøy enn å lage popcorn på tur? Huckleberry popcorn-popper er et fantastisk produkt som kan få enhver til å ville bli med på skogstur.

Slik lager du popcorn:

- Fest en pinne eller et skaft i enden av popcorn-popperen
- Hell en spiseskje olje i popperen og to spiseskjeer med upoppet popcorn
- Plasser popperen over bålet eller i peisen
Etter kort tid vil oljen begynne å frese og poppingen begynner. Følg med hele tiden, og ta den av bålet når poppingen har roet sed. Da er det rykende ferske popcornet ferdig! Åpne forsiktig og nyt - gjerne med litt salt på.

Regnvåt dag?

"En er en, og to er to-

vi hopper i vann,

vi triller i sand.

Sikk, sakk.

Vi drypper på tak,

tikk, takk,

det regner i dag"

(Sigbjørn Obstfelder)

Regnet gjør godt for både oss og naturen. Og regn er jo bare gøy når man har en skikkelig kul paraply!

Lag uro av ting du finner ute i naturen

Du trenger egentlig bare garn, tråd eller hyssing, og noen skarpe øyne som klarer å finne skatter i naturen. Det er tross alt bare fantasien som setter grenser for hvor kul uroen din kan bli!

En tykk pinne brukes "vannrett" i toppen, klipp av ca 1,5 meter hyssing og bind i hver ende av pinnen, slik at du kan henge den opp. Fest deretter lange hyssingtråder på pinnen og bind fast ting du finner i naturen. En morsom oppgave som både får barna i aktivitet og i kreativt modus.

Del på Instagram:

Har du gode tips til aktiviteter?

Del dem gjerne og hjelp andre som trenger ideer av all slags

Del dem på @sprellbutikkene med #sprellaktiviteter

Bygg fuglekasse med barna

Mange fugler ønsker seg også ly for været når det nærmer seg kaldere tider. Du kan hjelpe dem ved å bygge en fuglekasse.

Å snekre fuglekasser er artig for hele familien. Mange småfugler sliter fordi vi mennesker tar fra dem leveområder. Derfor er du til stor hjelp om du setter opp en fuglekasse i hagen, ved hytta, i en park eller en skog der du bor. Da kan du følge fuglene fra de bygger reir til ungene lærer å fly!

Hvor stor fuglekassen og innflyttingshullet er, vil avgjøre hvilke fugler som legger rede i kassen. Husk å bruke værbestandig tre (som eik eller bjørk).

Å bygge fuglehus er en herlig aktivitet du kan gjøre sammen med barna. Dette trener både finmotorikk, presisjon og konsentrasjon, i tillegg til å være skikkelig gøy, selvsagt!

Visste du at:

- Fuglene går på mange visninger og sonderer område og terreng i lang tid før de velger hvor de vil bo. For å få dem til å flytte inn i hagen din, burde fuglekassen settes ut i god tid.

- Ikke alle fugler klarer å lage seg et eget hjem og er derfor helt avhengige av et ferdig hus for å kunne legge egg.

- Fugler spiser innsekter. Har du et fuglehus i hagen så får du færre mygg på kjøpet.

- En fuglekasse burde henge mellom 1,5 til 2 meter over bakken.

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.