Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Skal du arrangere babyshower?


Babyshower har blitt en koselig tradisjon også her i Norge. Det er en herlig gest som hedrer både for vordende foreldre og en kommende ny verdensborger. Det krever litt planlegging for å at festen skal bli super.
Her får du noen tips til hva du bør tenke på, og hva som er vanlig å gjøre:

Tips – dette bør du tenke på når du skal holde babyshower

TIDSPUNKT
Vær ute i ganske så god tid, både med tidspunkt og gjesteliste. Mange holder babyshower rundt 8 uker før termin (man vet jo aldri når den lille har tenkt å melde sin ankomst). Det er også ganske vanlig å ha det på dagtid, som en god helgelunsj.

HVOR

Det er vanlig åha babyshoweren hjemme hos en venninne, eventuelt moren til den gravide. Mange har det som en overraskelsesfest, men husk å sjekke kalenderen også for den vordende. Små hvite løgner i form av avledning er helt innenfor, det er jo ekstra morsomt om venninnen din ikke har noen anelse om hva som skal skje.

PYNT OG DEKORASJON
pynt og festdekorasjon hører med på en babyshower. Rosa, blått eller helt nøytralt. Girlandere, ballonger og for eksempel herlig engangsservise setter prikken over i’en på festen.GAVER
Det er vanlig å gi en liten ting til den kommende babyen. Det er like vanlig at alle kjøper en liten gave hver for seg, som at man samler inn penger og spleiser på en litt større gave. Gaver som utstyr til babyen, babyleker, stellesaker er vanlig å gi.
MAT OG KAKE – ALLE SPLEISER
Mange velger å ha litt lett mat og en kake, mens andre velger kun kaffe og kaker. Begge deler er like vanlig. Uansett hva du velger, er det vanlig at alle samles før babyshoweren starter og tilbereder maten sammen, eller at alle tar med en ferdig rett/ litt hver.

LEKER OG AKTIVITETER
Det er koselig med noen små aktiviteter og leker, som for eksempel
-quiz (når ble babyen laget, når tror du den kommer, hvor stor var den gravide når hun ble født, hvor ble hun født etc)
-gjett størrelsen på magen (cm), alle deltakerne skal gjette og den som er nærmest vinner.
-gjett hvem som er hvem (alle deltakerne tar med babybilde av seg selv så skal den gravide gjette hvem som er hvem)
-ikke lov å si ordet baby (fest rosa/blå sløyfe med binders på genseren, eller smokk i lenke rundt halsen). Sier du Baby kan en av de andre deltakerne «snappe» sløyfen/smokken din. Den som har flest når festen er over vinner.
-sjokoladebæsj. Kjøp inn noen ulike sjokolader, smelt de og legg de i bleier. Så skal den gravide slikke og smake seg frem til hvilken sjokolade det er.
- sett smokken i munnen. Samme prinsipp som «halen på grisen». Bilde av en baby henges på veggen, sett bind foran øynene og gi en papirsmokk som alle i tur og orden skal prøve å putte inn i babyens munn.
-gjett sangen. En liten musikkonkurranse skaper stemning. Del in i lag og spill av kjente og ukjente barnesanger, hvert lag skal skrive ned tittelen. Det laget som har flest riktige vinner

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås