Til Toppen
 • 0
  Favoritt
 • Klikk & hent
 • 0
  Handlekurv

Barnehagestart - utstyr, tips og leker som inspirerer til læring:

Guide til barnehagestart

Barnehagestarten er en milepæl for mange. Minsten går fra å være hjemme med mamma eller pappa hele dagen til en helt ny tilværelse med nye voksne og barn. For mange er dette både spennende og litt skummelt, da det er mye nytt å sette seg inn i og mange følelser i sving. Heldigvis er det mye foreldre kan gjøre for å gjøre overgangen så myk som mulig. 


 • Snakk sammen Forbered barnet på hvordan den nye hverdagen vil bli. Sett av god tid til tilvenningen og snakk med de ansatte både i forkant og underveis. 
 • Bli kjent Gjør dere kjent med barnehagens uteområde, og kanskje bøker og sanger på forhånd. Da har barnet noe det har kjennskap til i den nye barnehagen.
 • Ha god tid Legg frem klær og utstyr dagen før. En rolig start og stressfri levering har betydning for resten av dagen.
 • Favorittbamsen La barnet få ha med seg favorittbamsen eller kosekluten som en trygghet i starten.
 • Ta tydelig farvel La barnet erfare at du går og kommer tilbake. Forutsigbarhet er bra! Etter hvert som rutinene kommer på plass, bruk kort tid på leveringen.
 • Korte dager Forsøk å ikke la den lille ha for lange dager i barnehagen de første månedene. 
 • Lekk vekk mobilen eller sett den på lydløs når du skal hente barnet. Det er nå du kan sette deg inn i hvordan det går i barnehagen. La gjerne barnet avslutte leke og involver deg før dere går derfra sammen. 
 • Husk å merke klær og personlige eiendeler med navn. Det er lurt fra starten. 
 • Rolige dager Det er mye å fordøye for de små i starten. Ikke legg for mange andre planer i hverdagen den første tiden.
 • Ettermiddagskos La barnet få reflektere over og tilpasse seg den nye hverdagen. Vær mye sammen i lek om ettermiddagen, barnet vil dele historier og hendelser fra dagen når det kommer naturlig.

Ryggsekk til barnehagestartere

Når du skal velge barnehagesekk er det lurt å tenke på at barnet på et tidspunkt kommer til å ville bære sekken selv. Den burde derfor være tilpasset den lilles størrelse og ha polstrede og justerbare skulderremmer for optimal bærekomfort. En praktisk brystspenne gjør at den sitter ekstra godt. Det er også en fordel at sekken ikke har for mange lommer eller vanskelige glidelåser og åpninger, slik at de kan ta ut matpakken eller hjelpe til med å pakke det som skal være med kvelden før.

Matbokser og drikkeflasker til barnehagestart

Skitt i maten? Ja, det kan skje! 

Det er faktisk ikke alle matbokser som er godkjente for oppbevaring av mat. De kan slippe fra seg kjemikalier, gift og andre snuskesaker. Hos Sprell er vi opptatt av dette, og har håndplukket matbokser og drikkeflasker for deg. Vi har sørget for at de er sikre og godkjente, at de ikke inneholder noe farlig og at de er enkle å åpne og håndtere for barna.

Lek og lær med bøker, bokstaver, farger og tall

Å lese for og sammen med barna fremmer språk, og er en fin anledning til å utvide ordforråd og utfordre barna til å reflektere rundt det dere leser. I tillegg gir det kvalitetstid og en mulighet for nærhet og omsorg. Barna lytter, gjør seg opp tanker og trener også opp konsentrasjonen og det å følge en historie fra begynnelse til slutt. Ved å lese med barna styrker vi ferdigheter og skaper et fellesskap som gir utgangspunkt for både samtale og lek, og det liker vi! Noen minutter med pusling, lesing og kos etter barnehagen og før leggetid er også med på å roe ned overtrøtte og slitne barn. 

Se bøker, aktiviteter og spill som fremmer læring og hygge under.

Aktiviteter, spill og puslespill

Tegne- og malesaker

Velg blyanter og fargestifter av god kvalitet, som ligger ergonomisk godt i hånden. En god blyant gir sterk, klar og dekkende farge og glir lett på papiret. Ikke minst er de beste fri for gift og snusk, og kan trygt tygges på... for det gjør jo barn!

Til og fra barnehagen

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås