Sprell logoSprell logo

Påskeaktiviteter

Morsomme påskeaktiviteter for barna

Samle familien for å lage hyggelig påskepynt, spille spill og bruke kreativiteten med hobbysett. Vi har samlet masse familie moro i en aktivitetsplan, slik at dere har noe å gjøre hver dag i påsken for herlige påskekos - god påske!

Palmesøndag - dekorer påskeegg med tatoveringer

Å male påskeegg eller dekorere de med tatoveringer er en helt fantastisk aktivitet som passer både for de små og de større barna. Det er enkelt og gir mestringsfølelse fordi resultatet blir så fint, det blir perfekt hver gang. Dessuten trener barna både konsentrasjon, presisjon og finmotorikk, og det er jo noe vi liker godt!

Slik gjør du det:

Lag hull i topp og bunn og blås ut rå egg eller du kan kjøpe dekorasjonsegg. Klipp ut tatoveringen du ønsker og ta av sikkerhetsplasten, fukt tatoveringen godt og brett rundt egget. Fukt litt mer når det er gjort, vent litt og ta papiret forsiktig av

Vips så har du de søteste påskeeggene!

Mandag 25. mars - Lag påskepynt sammen

Ingenting er så koselig som når man faktisk har tid, og tar seg tid til å gjøre noe kreativt med de små. Kanskje påsken i år er det året dere har ekstra kosetid og familietid sammen.

Når barna er kreative med hendene styrkes både finmotorikk, presisjon og barnas konsentrasjon.

Hos Sprell finner du flere små hobbysett med det du trenger for å lage hjemmelaget påskepynt! Her kan dere lage alt fra påskekaniner, påskekyllinger, påskeharer, perle påskeegg og mye mer. Kos dere!

Tirsdag 26. mars - Lag påskegave til en venn

En helt spesiell gave til en helt spesiell person. Tenk så koselig å overraske noen i familien eller bestekompisen din med en påskegave. Legg den i postkassen, heng den på døren eller ring på! Skriv et koselig brev, tegn en tegning eller kanskje lage et lite kunstverk eller perle et armbånd.

Onsdag 27. mars - Klekk en liten kylling til påske

Å se et kyllingegg klekke er utrolig kult!

Det tar litt kortere tid enn en ekte kylling, og det er morsom å følge med fra time til time og dag til dag.

Alle kyllinger er litt forskjellige, så det er ikke helt bestemt hvor lenge du må vente på akkurat din kylling, men det tar vanligvis 3 dager.

Legg egget i et stort gladd med vann.

Snakk og gjerne syng litt for kyllingen din, da har den det ekstra koselig inne i egget sitt.

Etter en dag eller to kommer den første sprekken, det er kult.

Nå blir sprekken større og større, og til slutt titter kyllingen din frem.

Kyllingen er klar når den har kommet helt ut av egget.

Nå kan du leke og kose med den!

Husk.. kyllinger elsker påskegodt. Hvis du ikke vil dele, bør du tenke over hvor du legger godteriet ditt... de små kyllingene kan vøre litt småfrekke :) :)

Skjærtorsdag - Påskebingo ute og inne

Vi har laget to ulike påskebingoer/finneleker til dere!

En dere kan bruke inne, og en dere kan bruke ute. Her handler det om å finne alle tingene på arket, og gjør du det... da vanker det kanskje en liten premie :)

Langfredag - bak deilige kjeks til selveste påskeaften

Dette trenger du:

  • 400 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Bland hvetemel, salt og natron sammen i en bolle.

Pisk smør og sukker hvitt i en annen bolle, tilsett ett egg og bland før du putter oppi det siste egget. Ha i vaniljesukker.

Bland alt sammen i en bolle og rør til deigen er jevn og glatt.

Legg i kjøleskapet i minst en time.

Ta deigen ut og kjevle den flat med litt mel, så den blir 1 cm tykk ca. Snu den litt mens du kjevler så den blir litt melete på begge sider. Stikk ut med former og sett ca 15 min i kjøleskapet før du steker på 180 grader i 8-10 minutter. La de avkjøle litt før du løfter de. Pynt de som du ønsker!

Påskeaften - Tid for påskeeggjakt

Ingenting er som når påskeharen har gjemt egget et eller annet sted, enten inne eller i hagen, under trappen eller bak en busk.

Lag en rebus som barnet prøver å løse for å finne veien til egget. Det kan være små ledetråder, eller spørsmål barnet må svare på, eller har haren kanskje lagt igjen et skattekart?

Sjekk disse fine eggejakt-skiltene fra Meri Meri, små skilt som du stikker ned i bakken og som viser vei til dagens skatt; påskeegget!

1. Påskedag - gjør noe koselig sammen ute

Stasjonslek er så utrolig morsomt og kan varieres i det uendelige.

Sirkelkonkurransen kan eksempelvis inneholde;

ringspill, hinderløype, hoppetau, kastelek, sekkeløp, spensthopp, banke ned spiker, balanseplanker, tautrekking, ordlek, tankenøtter, puslespill eller klossestabling.

2. Påskedag - eksperimentdag for alle

Lag et gummiegg av et helt vanlig egg!

Du trenger et rått egg og eddik (7%) eller eddik (35%) som du blander med 1/3 vann (eks 1 dl vann og 2 dl eddik).

1. Vask et ukokt egg med litt oppvaskmiddel, legg det i et glass og fyll opp med eddik. Det skjer en kjemisk reaksjon og du vil se at det bobler seg rundt skallet. Eddiken bryter nemlig ned skallet.

2. La egget ligge i glasset i ca. 24 timer.

Bruker du vanlig eddik (7%) må du gjenta prosessen 3 ganger. Da tømmer du forsiktig ut eddiken etter 24 timer, og heller opp i ny, venter 24 timer og gjør det samme en gang til. Egget forandrer seg litt hele tiden, så kanskje det kan være kult å ta bilder underveis.

3. Ta ut egget og skyll forsiktig i vann. Skallet er helt borte, og du skal se membranen som omgir hvite og eggeplomme. Undersøk egget og kjenn konsistensen. Lys en lommelykt gjennom egget og se hva som skjer.

Prøv å sprett egget forsiktig, for eksempel i vasken. GØY!

Enkelt eksperiment på kjøkkenbenken:

Ta ca. 2/3 vann og 1/3 olje, en liten klype salt og noen dråper konditorfarge - se hva som skjer... dett er kult og så enkelt!

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.