Sprell logoSprell logo

Reise med barn

Reise med barn

Når du skal reise med barn gjelder det å pakke rett, lett og praktisk. Her finner du alt fra reisesenger og reisevennlige barnevogner, til bæresjal og smarte kofferter til barna. Og, ikke minst, spill, tegnesaker, leker og aktivitetsbøker som holder de minste underholdt hele reisen.

8 enkle tips for deg som skal reise med barn

Det er ingen nedre aldersgrense for når du kan reise med minsten, men reisen og reisemålet bør tilpasses de aller minste. Uansett om reisen og ferien går til bestemor, hytta eller syden er god planlegging nøkkelen til en god ferie for hele familien.

1. Ta gjerne en «øvelsestur» først

Det kan være fint å trene og øve med noen kortere turer, som dags- eller helgeturer, før dere tar fatt på lengre ferie. Hva med en tur til bestemor og bestefar for overnatting? Da får dere testet hvordan de minste og familien reagerer på uante og nye omgivelser, og kan føle dere tryggere.


2. Planlegg og forbered

Vær ute i god tid, og se for dere hva dere skal gjøre underveis. Kanskje blir det noen timer med venting på flyplassen eller i bilen? Planlegg for det uventede og forsinkelser, og ha med ekstra mat, skift og aktiviteter til å sysselsette de minste mens dere venter.


3. Skal barnevognen med på ferie?

Både barnevogn og bilseter tar plass i bil og fly, og noen må også sjekkes inn som spesialbagasje. Tips! Reisevognene Bugaboo Butterfly tar liten plass i bagasjen, og kan tas med som håndbagasje på flyet! Sjekk størrelse og regler for din barnevogn og flyselskap.


4. Ta bæreselen med på reisen

Bæresele er helt genialt! Du kommer deg raskt inn og ut av flyet, de fleste små elsker å ligge i bæreselen - og du får ha begge hendene fri!

5. Soving på flyet

Pakk med et lite pledd eller et stort skjerf som gjør det enklere, mykere og varmere for barnet å ta seg en lur om det er behov for det. På lengre flyturer er reisekofferten JetKids Bedbox barnets beste venn! 


6. Mat, snacks og drikke til reisen

Skjær opp frukt, smør brødskiver og pakk de i ulike små bokser (tips! matboksene fra Monbento har flere rom og plass til snacks for hele reisen). Kjeks er også fint å pakke med. Småkuttet frukt og mat er enkelt for barna å spise, plukke og fokusere på, og holder de opptatt en liten stund.


7. Sittekoffert til småbarna

En sittekoffert er helt genialt, og gull verdt på flyplassen. Ikke minst får små barneføtter hvilt seg litt. Disse går også som håndbagasje. Sjekk utvalget av sittekofferter her.


8. Nettbrett, spill og aktiviteter

Nettbrettet er en sikker vinner for de litt større barna, og laster dere ned noen filmer og spill offline kan dere være sikre på at barnet er underholdt noen timer i baksetet i bilen eller på flyet. Tegnesaker, reisespill og aktivitetsbøker tar også liten plass i håndbagasjen, og er kjekt å ha på lur.

Hva nå? Pust med magen og god ferie!

JetKids BedBox fra Stokke - sittekoffert og seng i ett

Verdens eneste sittekoffert for barn som også kan brukes som en seng eller fotstøtte under flyvninger. Dette uunnværlige reisetilbehøret kombinerer skandinavisk stil og flyvningsinspirert design med praktiske funksjoner for hele reisen. Det lar barnet hvile komfortabelt eller sove under lange og korte flyvninger. BedBox er morsom og funksjonell, med rikelig oppbevaringsplass til barnets eiendeler, både nedi kofferten og i lokket!

Reisefavoritter å ha i sekken

Nakkeputer, sitteputer, hodetelefoner, barnekameraer og gjenbrukbare oppbevaringsposer er blant favorittene å ha på lur i sekken under enhver reise. De praktiske oppbevaringsposene fra Liewood er supre til flere anledninger - eksempelvis til badetøy, fargeblyanter, leker eller snacks til turen.

Sitteputene fra Noui Noui er også en storfavoritt for barna som er for store for barnestol, men fremdeles litt for liten for voksenstol. Disse kommer i en liten pose og er enkle å blåse opp på farten. Med sitteputene kan barna sitte godt og behagelig i alle de ulike stolene dere møter på reisen.

Sprell gjenbruksnett - det perfekte reisefølget

De fine, store og praktiske gjenbruksnettene våre passer utmerket til ferien! De er helt geniale og kan brukes til så mye - som blant annet;

  • pakking til helgeturer
  • strandbag
  • til svømmehallen
  • oppbevaring på hytta
  • handling av matvarer, blomster og planter
  • panteflasker

Nettene er laget av 80% resirkulert plast og er 100% resirkulerbare! Det tåler opptil 8 kg.

Huskeliste til ferien

Pakk smart

La barna har sin egen bagasje som kan fylles med alt de trenger til ferien.

Forklar reiseruten

Snakk med barna om hvor dere skal, hvordan dere skal komme dere dit, at dere skal stoppe underveis og ting dere kan gjøre i bilen/på reisen. Let opp og finn morsomme ting dere kan komme til å se langs veien.

Være tidlig ute

Ting tar tid når de minste er ute på nye eventyr.

Pakk en "baksetebag"

En bag med litt mat, drikke, bamsen, puslesaker, aktivitetsbøker og reisespill. Spørrespill kan engasjere alle i bilen :)

Ha utstyr lett tilgjengelig

Bleier, barnemat, leker og aktivitetsbøker og spill er kjekt å ha i nærheten.

Husk solbeskyttelse

Solkrem, solbriller, solhatt, strandsko og UV-telt.

Reisevogner og tilbehør til barnevogn

Om reisen går med tog, fly eller bil i sommer, kan det være praktisk med en mindre vogn på turen. Reisevognen er lettere, tar mindre plass, er enkel å slå sammen og bære med seg - og er derfor mer praktisk enn en stor barnevogn på ferietur. Husk også å beskytte babyen i sommervarmen når dere er ute på trilletur med sommerkalesjer, parasoller og myggnett.

Bugaboo Butterfly reisevogn

Bugaboo sin gjennomtenkte reisevogn er liten og smidig, lett å slenge på skulderen og har god liggestilling. Bugaboo har sommerkalesjer til alle sine vogner. Her får du ekstra solbeskyttelse og samtidig god ventilasjon på sommervarme dager. Kalesjene har også innebygd myggnett. Trekket gir en UPF 50 UV-beskyttelse og er laget i vannavstøtende, slitesterkt materiale.

Babyzen YoYo reisevogn

Den populære reisevognen YoYo fra Babyzen kan settes sammen og designes akkurat slik du vil! Velg ønsket farge på rammen og deretter trekk til enten ligge- eller sittedel. Den lette, men robuste reisevognen går som håndbagasje hos de fleste flyselskap. Blant tilbehøret finner du regntrekk. myggnett, parasoller og mer!

Ta MiniMeis med på ferie

Med geniale MiniMeis kan foreldre bære barna sine trygt sittende på skuldrene, stroppet fast og med god støtte i ryggen. Den lille sitter høyt og har derfor god utsikt og underholdning mens man er ute på tur, og den som bærer har hendene fri til andre ting underveis. Helt perfekt å pakke med seg på ferie!

Spill og aktiviteter til reisen

Selv om sommerferien stort sett består av lek og moro, kan den også by på kjedelige øyeblikk - som for eksempel når det må tilbringes tid i baksetet av en bil. Lange timer i bil, tog og på fly kan føre til barn som maser, er sultne, kjeder seg og som må tisse NÅ! Ved å planlegge litt ekstra kan du gjøre reisen både morsommere og hyggeligere for resten av gjengen. Gjør reisen til en del av ferien!

bird

Hos oss finner du et håndplukket utvalg av leker, interiør og utstyr til barn. Vi er kjent for våre kvalitetsleker som varer lenge, har høy lekeverdi og godt pedagogisk innhold. Sortimentet består av de beste merkene med trygge, gode materialer.