Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Hva er en løpesykkel?

En løpesykkel, også kalt balansesykkel, kan være en god investering i barnets utvikling. Dette er en sykkel med lavt sete uten pedaler, og det er nettopp derfor ekspertene mener at den er genial! Barnet sparker eller løper nemlig i gang sykkelen med beina. Dette er jo supermoro, men løpesykkelen gir også mange andre fordeler. For eksempel så utfordrer den alle sansene!


Balanse

Bruk av løpesykkel gir barna god balansekontroll og teknikk fra starten av sykkelkarrieren. Barnas bein fungerer som støttehjul, og fordi man ikke kan lene seg ubegrenset langt til sidene uten å falle, som de kunne gjort med for eksempel støttehjul eller trehjulssykkel, vil de automatisk få innøvd balansen man trenger når man skal lære seg å sykle. De vil lære seg hvordan vekten skal flyttes og at man må lene seg i riktig retning når man skal svinge. Slik vil barnet unngå å sykle skjevt og få en stor fordel når de er klare for å avansere til tohjulssykkel.

Retningssans og oppmerksomhet

På løpesykkelen styrer barna farten på en annen måte enn på en sykkel med støttehjul, de sparker selv i gang og de bremser med bena eller håndbremsen. Det vil si at de får en selvbestemt kontroll og dette minsker risikoen for å få større fart enn de selv ønsker. Dette gir barna en god trygghetsfølelse og kontroll over egne handlinger.

Mestringsfølelse

Teknikken som brukes på en løpesykkel er i tråd med det barnet allerede kan; å gå og løpe. Det er enklere å løpe i gang en sykkel enn å forstå konseptet med å tråkke to pedaler i sirkel. Dette gir raskt mestringsfølelse og for mange blir følelse av bevegelighet, fart og frihet tilfredsstilt.

Grovmotorikk og koordinasjon

Barnets motoriske utvikling styres ikke bare av barnets alder men også av hvordan de får utfolde seg i hverdagen. Syklingen lærer barnet samspill og koordinasjon av alle deler av kroppen for å holde balanse og få fart, svinge og stoppe.

Husk dette når du skal velge sykkel:

Ikke velg en sykkel barnet skal vokse i, det gjør læringen mye vanskeligere. Det er bedre å kjøpe en god, lett sykkel som kan selges eller gå videre i arv, enn en billig. Mål barnets ben fra innsiden og ned til bakken. Hele fotsålen skal ned i bakken når de sitter på setet. Så setet skal kunne justeres eller ha minimumshøyde tilsvarende lengden på bena til barnet. Når barnet har fått dreisen på løpesykkelen kan setet heves bittelitt, så bena er strake når hele foten er nedi bakken.

Husk hjelm!

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås