Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

En løpesykkel (også kalt balansesykkel) kan være en god investering i barnets utvikling. Løpesykkelen har lavt sete og ingen pedaler. Det er nettopp derfor den er genial, mener ekspertene. Barnet sparker eller løper i gang sykkelen med bena. Dette er moro, men også så mye mer. Løpesykkelen gir ganske så mange fordeler, alle sanser blir utfordret:

Riktig balanse

Bruk av løpesykkel gir barna en god balansekontroll og riktig teknikk fra starten. Barnas egne ben fungerer som støttehjul, og fordi barna ikke kan lene seg ubegrenset til sidene uten å falle (slik de kan med for eksempel støttehjul eller trehjulssykkel) vil de få innøvd riktig balanse. De vil lære seg hvordan vekten skal flyttes og hvordan de skal lene seg i riktig retning i svingene. Da vil barnet unngå å sykle skjevt, det gir en stor fordel når de avanserer til tohjulssykkel.


Fartskontroll, retningssans og oppmerksomhet

På løpesykkelen styrer barna farten på en annen måte enn på en sykkel med støttehjul, de sparker selv i gang og de bremser med bena eller håndbremsen. Det vil si at de får en selvbestemt kontroll og dette minsker risikoen for å få større fart enn de selv ønsker. Dette gir barna en god trygghetsfølelse og kontroll over egne handlinger.

Mestringsfølelse

Teknikken som brukes på en løpesykkel er i tråd med det barnet kan allerede, gå og løpe. Det er enklere å løpe i gang en sykkel enn å forstå konseptet med å tråkke to pedaler i sirkel. Dette gir raskt mestringsfølelse og for mange blir følelse av bevegelighet, fart og frihet tilfredsstilt.

Grovmotorikk og koordinasjon

Barnets motoriske utvikling styres ikke bare av barnets alder men også av hvordan de får utfolde seg i hverdagen. Syklingen lærer barnet samspill og koordinasjon av alle deler av kroppen for å holde balanse og få fart, svinge og stoppe.

Husk dette når du skal velge sykkel

Ikke velg en sykkel barnet skal vokse i, det gjør læringen mye vanskeligere. Det er bedre å kjøpe en god, lett sykkel som kan selges eller gå videre i arv, enn en billig. Mål barnets ben fra innsiden og ned til bakken. Hele fotsålen skal ned i bakken når de sitter på setet. Så setet skal kunne justeres eller ha minimumshøyde tilsvarende lengden på bena til barnet. Når barnet har fått dreisen på løpesykkelen kan setet heves bittelitt, så bena er strake når hele foten er nedi bakken.
meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås