Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Spill og puslespill

Både sammen og alene, er spill og puslespill noe barna har glede av. Å spille er utviklende for barnas konsentrasjon, problemløsning og finmotorikk, og i tillegg en super introduksjon til samarbeid og å vente på tur. For de aller minste er det en super måte å trene opp øye-hånd-koordinasjonen på. Pusler du sammen med barna kan det dessuten være en flott måte å trene språket på, da dere setter navn på bildene og brikkene dere legger sammen.

Her har vi samlet vårt store utvalg av spill og puslespill til barna. Fra spill til de aller minste og spill som både store barn og hele familien kan hygge seg med. Du finner klassiske brettspill, kortspill og spørrespill til barn, samt små og store puslespill.

Er du i tvil om hvilket puslespill dere skal velge? Sjekk ut guiden til puslespill under.

Populære kortspill & familiespill

Guide til puslespill


1-2 år
få brikker

3-6 år
35-54 brikker

5-8 år
100-200 brikker

8-9 år
500-1000 brikker

10 år og eldre
2000 brikker

Spill og puslespill til de minste

Pusling gir mestringsfølelse


Å legge puslespill handler ikke bare om å legge brikkene på rett plass, men er en prosess som gir spenning, glede og handler om å se en helhet. Blant puslespillene våre finner du puslespill med ulike vanskelighetsgrader. De enkleste er gjerne tredimensjonale, og med brikker formet som dyr, kjøretøy og lignende. Start med grove puslespill hvor hver bit er et bilde i seg selv - enkle puslespill med knotter gjør det lettere for barnet å få tak i brikkene. 

Puslespillene til de aller minste kan barna trygt kjenne, sutte og smake på, og de tåler en trøkk. Etter hvert som de skjønner at brikkene passer sammen og  opplever mestringsfølelse kan du øke vanskelighetsgraden - litt etter litt. At leken blir mer utfordrende gir stor glede!

Spill og puslespill 5-8 år

Pusling - forberedende til skolestart


Puslespill utfordrer og stimulerer barnas fantasi, og særlig spillene med spennende farger og motiver hjelper barna å leve seg inn i prosessen. Pusling er utviklende for barnets intelligens og evne til problemløsning, og trener konsentrasjonsevnen og finmotorikk. Evnen til å konsentrere seg er helt avgjørende for at barnet skal kunne lære seg nye ting og etter hvert klare å løse utfordrende oppgaver på skolen. Forskning viser at barn som starter denne «treningen» tidlig vil se at overgangen til skole ikke blir så altfor stor.

Spill og puslespill til store barn

Pusling gir et avbrekk


Til de pusle- og spillinteresserte barna kan du avansere med større spill og flere brikker. Å pusle puslespill er et godt avbrekk i travle hverdager, og en hyggelig aktivitet å give løs på når skolearbeidet er unnagjort. Ikke minst er det en hyggelig aktivitet dere kan gjøre sammen.

Se mer

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås