Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Spill og puslespill

Både sammen og alene, er spill og puslespill noe barna har glede av. Å spille er utviklende for barnas konsentrasjon, problemløsning og finmotorikk, og i tillegg en super introduksjon til samarbeid og å vente på tur. For de aller minste er det en super måte å trene opp øye-hånd-koordinasjonen på. Pusler du sammen med barna kan det dessuten være en flott måte å trene språket på, da dere setter navn på bildene og brikkene dere legger sammen.


Her har vi samlet vårt store utvalg av spill og puslespill til barna. Fra spill til de aller minste og spill som både store barn og hele familien kan hygge seg med. Du finner klassiske brettspill, kortspill og spørrespill til barn, samt små og store puslespill, slik som sjakk, stigespill, fiskespill og hatt over hatt.

Populære kortspill & familiespill

Hvor mange puslespillbrikker passer til barnets alder?

1-3 år
For de aller minste barna er det best å starte med store og færre brikker, vanligvis 2-5. Disse puslespillene burde ha enkle og gjenkjennelige bilder som dyr eller former.


3-5 år
Når barnet blir eldre kan man gradvis øke antall brikker til 10-30. Puslespill med fargerike motiver av kjente objekter vil være attraktivt for denne målgruppen.

6-8 år
Barn i denne alderen kan vanligvis håndtere puslespill med 30-100 brikker. Velg puslespill som utfordrer litt, de kan gjerne være mer detaljerte og varierte.


9-12 år
Eldre barn kan ta på seg mer komplekse puslespill med 100-300 brikker, eller mer. I denne aldersgruppen kan det være gøy med motiver som landskap eller geografiske kart.

Tenåringer og voksne

Her kan man velge alt fra 500 brikker eller mer, avhengig av erfaring og interesse. Disse puslespillene kan være utfordrende og ta lengre tid å fullføre.

Spill og puslespill til de minste

Pusling gir mestringsfølelse

Spill og puslespill 5-8 år

Pusling - forberedende til skolestart

Spill og puslespill til store barn

Pusling gir et avbrekk

Til de pusle- og spillinteresserte barna kan du avansere med større spill og flere brikker. Å pusle puslespill er et godt avbrekk i travle hverdager, og en hyggelig aktivitet å give løs på når skolearbeidet er unnagjort. Ikke minst er det en hyggelig aktivitet dere kan gjøre sammen.

Se mer

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås