Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

Turtips

Ta med barna ut på en tur eller kanskje skal dere legge lunsjen til den hyggelig bålplassen? Å lete etter liv når man er ute på tur er en herlige og sjarmerende klassiker. Ungene elsker å utforske, grave, plukke på ting og samle det de finner. Enten det er en marihøne eller kongler. Sørg for å ha med en insektsboks, og kanskje bøtte og en spade på turen, så kan barna plukke med seg gøyale små krypdyr og kikke litt ekstra på de under lunsjen!

Lek og moro i skogen

Tenk hva skogen har å tilby? Det er rett og slett så mange muligheter at vi liker å kalle skogen og naturen for verdens største og beste lekeplass. Tar du med noen kule saker i sekken kan dere utforske både insekter og kryp, bygge korkbåt eller grillspyd.

Lag en kul uro av ting du finner ute i naturen:

Du trenger egentlig bare garn, tråd eller hyssing, og noen skarpe øyne som klarer å finne skatter i naturen....
Det er tross alt bare fantasien som setter grenser for hvor kul uroen din kan bli :)

En tykk pinne brukes "vannrett" i toppen, klipp av ca 1 1/2 meter hyssing og bind i hver ende av pinnen, slik at du kan henge den opp. 

Fest deretter lange hyssingtråder på pinnen og bind fast ting du finner i naturen. Morsom oppgave som både får barna i aktivitet og i kreativt modus. 

Del på instagram:

Har du gode tips til aktiviteter? 
Del dem gjerne og hjelp andre som trenger ideer av all mass :) Del dem på @sprellbutikkene med #sprellaktiviteter 

SMÅ MORSOMME PÅFUNN TIL SKOGSTUREN

HINDERLØYPE Finn et sted som er ganske åpent og lag en løype som går under et tre, over en stokk og rundt en busk – bruk det du finner. Ta tiden på alle som deltar, førstemann i mål!

SMÅKRYPSAFARI Å finne dyrespor og insekter er morsomt og lærerikt for de små. Ta med førstørrelsesglass eller en insektsboks, så kan barna titte nærmere på småkrypene.

PLUKK STEINER Let etter runde eller flate steiner i skogen og ta de med hjem. Disse kan bli kule dyr og figurer med litt maling, glitter og lim på.

LAG BARKEBÅT Finn en flat trebit eller en bit med bark og lag båter! En pinne og et stort blad fungerer fint som seil. Hvilken båt seiler lengst?

TREHYTTE Prosjekt trehytte er noe for barn i alle aldre! Hytta kan bygges av relativt enkle materialer, og trenger ikke være så komplisert.

SØLEPYTTSAFARI Kle på dere regntøy og støvler, og gå på søkepyttsafari i skogen. Hvem finner flest sølepytter å hoppe i? Flyter pinnen du putter i sølepytten? Hva med et blad? Og finner man noe spennede på bunnen av sølepytten?  

SPIS UTE Hvorfor ikke ta lunsjen eller middagen ute i skogen? Pakk niste og termos i sekken, og nyt maten ute.

GJEMSEL I tillegg til å være veldig gøy, er gjemsel en super måte å lære barna å komme seg fortere frem på. Én person skal stå, og de andre skal løpe å gjemme seg.

TELTTUR Hva med å overnatte ute? Ta med teltet ut i hagen eller skogen, og stå opp til frokost ute dagen etter. Husk å pakke varme klær..Insektsbokser er en evig skogsfavoritt og de finnes både i små og store utgaver, og med og uten forstørrelsesglass. Og de trenger ikke nødvendigvis å fylles med insekter. 

Samle løv, steiner, kongler og andre spennende ting som finnes i naturen, og studèr gjennom forstørrelsesglasset i toppen. Kanskje du finner et fint mønster eller ser noe annet som du aldri har tenkt over tidligere?

PINNEBRØD TIL LUNSJ

- To kopper hvetemel


- En teskje bakepulver


- Litt salt

- ca 1 1/2 dl vann


Eltes sammen med vann til en passe tykk deig.

Kna godt, rull deigen til en lang pølse og snurr den rundt
et grillspyd.

Pass på å rotere spydet mens brødet steker slik at det
ikke brenner seg. 

Du, prøv å pensle med blanding av kanal, sukker og smør
før du griller det... ekstra nam

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås