Til Toppen
  • 0
    Favoritt
  • 0
    Klikk & hent
  • 0
    Handlekurv

LIVET I SKOGEN

Våren er en finfin tid for å være utendørs, og skogen er sjelden finere enn når alle de sterke, fine fargene er i ferd med å komme tilbake! Våren er en finfin tid for å være utendørs, og skogen er sjelden finere enn når alle de sterke, fine fargene
er i ferd med å komme tilbake! 

Ta barna med ut på tur eller kanskje skal dere legge lunsjen til den hyggelige bålplassen?Å lete etter liv når man er ute på tur er en herlig og sjarmerende klassiker. Ungene elsker å utforske, grave, plukke på ting og samle det de finner. Enten det er en marihøne eller kongler! Sørg for å ha med en insektsboks, og kanskje en bøtte og en spade på turen, så kan barna plukke med seg og kikke litt ekstra nøye på saker og ting under lunsjen!

LAG DIN EGEN KORKBÅT


Dette er en morsom hobbyaktivitet som kan utføres både innendørs og utendørs.
I settet får du en korkbåt, en mast med klyper og tråd til å trekke båten. Så er det din oppgave å lete etter elementer ute i naturen, eller i skuffen hjemme hvis det er dårlig vær, og sette sammen en fullstendig båt med alt som måte høre med. Hva med et seil av blader? Eller kanskje du skal stabilisere båten med pinner? Mulighetene er uendelige! Når båten er klar så kan den sjøsettes i badekar, i bekken eller på sjøen!

SMÅ MORSOMME PÅFUNN TIL SKOGSTUREN


HINDERLØYPE Finn et sted som er ganske åpent og lag en løype som går under et tre, over en stokk og rundt en busk – bruk det du finner. Ta tiden på alle som deltar, førstemann i mål!


SMÅKRYPSAFARI Å finne dyrespor og insekter er morsomt og lærerikt for de små. Ta med førstørrelsesglass eller en insektsboks, så kan barna titte nærmere på småkrypene.

PLUKK STEINER Let etter runde eller flate steiner i skogen og ta de med hjem. Disse kan bli kule dyr og figurer med litt maling, glitter og lim på.

LAG BARKEBÅT Finn en flat trebit eller en bit med bark og lag båter! En pinne og et stort blad fungerer fint som seil. Hvilken båt seiler lengst?

TREHYTTE Prosjekt trehytte er noe for barn i alle aldre! Hytta kan bygges av relativt enkle materialer, og trenger ikke være så komplisert.

SØLEPYTTSAFARI Kle på dere regntøy og støvler, og gå på søkepyttsafari i skogen. Hvem finner flest sølepytter å hoppe i? Flyter pinnen du putter i sølepytten? Hva med et blad? Og finner man noe spennede på bunnen av sølepytten?  

SPIS UTE Hvorfor ikke ta lunsjen eller middagen ute i skogen? Pakk niste og termos i sekken, og nyt maten ute.

GJEMSEL I tillegg til å være veldig gøy, er gjemsel en super måte å lære barna å komme seg fortere frem på. Én person skal stå, og de andre skal løpe å gjemme seg.

TELTTUR Hva med å overnatte ute? Ta med teltet ut i hagen eller skogen, og stå opp til frokost ute dagen etter. Husk å pakke varme klær..

SAMLE OG TITTE PÅ ROMPETROLL OG ANDRE TING


Insektsbokser er en evig skogsfavoritt og de finnes både i små og store utgaver, og med og uten forstørrelsesglass. Og de trenger ikke nødvendigvis å fylles med insekter. 

Samle løv, steiner, kongler og andre spennende ting som finnes i naturen, og studèr gjennom forstørrelsesglasset i toppen. Kanskje du finner et fint mønster eller ser noe annet som du aldri har tenkt over tidligere?

PINNEBRØD TIL LUNSJ

- To kopper hvetemel


- En teskje bakepulver


- Litt salt

- ca 1 1/2 dl vann


Eltes sammen med vann til en passe tykk deig.

Kna godt, rull deigen til en lang pølse og snurr den rundt
et grillspyd.

Pass på å rotere spydet mens brødet steker slik at det
ikke brenner seg. 

Du, prøv å pensle med blanding av kanal, sukker og smør
før du griller det... ekstra nam

meld deg på nyhetsbrev
tilbud, nyheter, konkurranser og eksklusive rabatter


Sprell - kvalitetsleker og barneromsinteriør siden 1995
© Copyright Sprell AS - org.nr. 914 595 010 - Grini Næringspark 10, 1361 Østerås